ביקורי חג בשנת אבל / איפור באבלות

שלום רב,
אבי נפטר בט' באלול – 11.9.16
1. מתי מסתיימים 30 ימי האבל – בערב ראש השנה או בט' בתשרי?
2. האם אני יכולה לעשות פן במספרה בערב ראש השנה?
3. האם אני יכולה לפתוח חבילות שקיבלתי מקניות שערכתי לפני שאבי נפטר וקיבלתי עכשיו?
4. האם אני יכולה להשתמש עכשיו במוצרי קוסמטיקה חדשים שנקנו לפני שאבי נפטר?
5. האם בראש השנה אני יכולה לבקר חברים, לא למטרות מסיבה, רק להיות עימם בחג?
תודה
תחל שנה וברכותיה

תשובה:

שלום רב

  1. שלושים ימי האבלות מסתיימים עם כניסת ראש השנה, וכבר מחצות היום ניתן לרחוץ וללבוש בגדים כרגיל.
  2. אין כל בעיה בענין חבילות המתנות.
  3. אשה נשואה יכולה להתאפר מיד לאחר סיום השבעה, כדי שלא תתגנה על בעלה. אבל אשה רווקה מותרת בכך רק לאחר השלושים. נערה בגיל שידוכים מותרת להתאפר אפילו בתוך השבעה. לאחר השלושים מותר לכל אשה. ומכל מקום כאמור בערב ראש השנה לכבוד החג כבר אפשר להתאפר כרגיל.
  4. אין לבקר אצל חברים אפילו ללא סעודה אלא רק במיני מתיקה כמו רגילים, אלא אם כן אלו אנשים שאתם ריליםלבקר אצלהם תמיד בחג וכאשר נמנעים מכך זה כמו אבלות בפרהסיה [ט"ז סי' שפה סעי' ה, ובנין עולם יו" סי' סב בדעתו].

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו!