לא תחנם בנתינת מתנה לפועל גוי

שלום!
הביאו לנו מחו"ל שוקולדים ללא הכשר, האם מותר למור אבי שיחיה ליתן אותם במתנה לפועלים הערבים שלו או שיש בזה איסור משום לא תחנם? ואם אסור מה לעשות עם השוקולדים, אין בזה משום בל תשחית אם יש לזרוק אותם? ובכלל לא הבנתי מדוע מותר ליתן לגוי מאכל לא כשר לאכול גם אם לא עושה זאת בדרך מתנה, הרי כל מה שאסור לישראל אסור לומר לגוי לעשותו ולאו דווקא בשבת אלא אפילו בשאר איסורים, וכל שכן שנותן לו ביד לאכול, ואם כן אע"פ שהוא לא מוזהר על זה מכל מקום יש לאסור.
תודה חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

כיון שיש לו בכך תועלת שיעבדו יותר בשמחה וישמעו לו יותר וכו' – מותר. הוא עושה לצרכו ולא לצרכם.

איסור אמירה לגוי הוא כאשר הדבר נעשה לצורך הישראל או מחמת ציווי הישראל. מה שיהודי נותן לגוי מאכל המותר לגוי אין בכך איסור[אא"כ האיסור יש בו איסור הנאה, שאז אם יש לו הנאה מקבלת הגוי אסור, אבל אם הוא רק איסור אכילה מותר].