צום יום כיפור בחודש תשיעי להריון

שלום, אני בחודש תשיעי. אנו לקראת יום כיפורים ואני מרגישה על עצמי שלא אוכל לצום. אני חייבת לשתות ולאכול כי אחרת אני מרגישה מאוד לא טוב וחלשה. מעבר לזה אני חייבת לקחת כמה פעמים ביום כדורי ברזל.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אין כל סיבה שלא לצום ביום הכיפורים, אם אין לך הריון בסיכון חלילה או משהו אחר יש לצום, ובפרט שאת בחודש התשיעי וגם אם הצום יגרום להקדמת הלידה אין בכך כלום. הכדורי ברזל אין להם משמעות יום אחד יותר או פחות. הרגשה של חולשה אינה פיקוח נפש, יש לשכב כל היום במיטה בחדר ממוזג ולא להתאמץ בהליכה לבית כנסת או כל דבר אחר.

צום קל ולידה קלה בזמנה!