לשון הרע על הורים

שלום וברכה,
כאשר אני משתף חברים מההוי המשפחתי שלי- כלול בתוך הדברים דעתי עליהם אשר לרב היא ביקורתית. (ההורים שלי קצת יותר חלשים מבחינה דתית), האם הדברים בגדר לשון הרע?
אם כן, האם עלי לכלוא בתוכי את כל תפיסתי על המשפחה כדי לא לדבר עליהם רע?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב

אין כל צורך להביע דעה שלילית על ההורים בפני החברים, יש מספיק מה לפטפט בלי זה… כמובן מה שידוע לכל, ההורים בסגנון ושיטה מסוימת וכולם יודעים שבחרת בדרך קצת אחרת זה לא לשון הרע, זה הבדלי השקפה ידועים, מבחינת אנשים מסוימים אין בזה כל גנאי, וגם אתה לא מדבר על דבר שהם לא יודעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באותו הקשר, יש לי שאלה:
    האם מותר לעזור לחבר ללבן כעסים שיש לו על הוריו/בני משפחתו, גם כאשר הדברים כוללים מן הסתם לשון הרע על אותו אדם?
    ולהיפך, האם מותר לי להיעזר בחבר לצורך דומה?
    תודה