הוספת מים למיחם ביום טוב

כבוד הרב קניתי מיחם של שבת ויום טוב. חשוב היה לי ליום טוב, שזה יומים – בגלל הבישולים ושתיה חמה וכו'. בימים טובים הקפדתי להוסיף אך ורק מים רותחים למיחם. אתמול נאמר לי שאסור להוסיף אפילו מים רותחים . הרי זה נועד ליום טוב . אודה לתשובתך. בברכת כתיבה וחתימה טובה.

תשובה:

שלום רב

ביום טוב מותר להוסיף מים מהברז כאשר זה נעשה לצורך אותו היום, שהרי הבישול לצורך יום טוב מותר. אולם כאשר זה נעשה לצורך היום השני של ראש השנה אין להוסיף, אלא רק אחרי כניסת היום השני. בשבת כמובן אסור להוסיף משום איסור בישול. בנוגע להוספת מים רותחים למיחם בשבת נחלקו הראשונים, לדעת רבינו יונה אסור, וידוע שהגר"ע יוסף נקט שכן הכרעת השו"ע, ומנהג בני אשכנז להקל [באופנים שאין איסור חזרה] ראה ביאור הלכה סי' שיח סעי' ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב שליטא
    מה לגבי מיחם שהאור נכבה שמוסיפים מים ונדלק אחר שהמים במיחם התחממו ? האם מותר להוסיף מים ביוט שהרי גרם כיבוי מותר ביוט?