תשליך ליד אקוריום

בס"ד
שלום וברכה
חשבתי ללכת בלי נדר לבית הכנסת בראש השנה ולבצע שם את התשליך על אקווריום דגים. אך היום שאלתי את הרב של בית הכנסת והוא אמר שהוא לא בטוח שיוכלו להשיג אקווריום. שאלתי היא האם אני יכולה לקנות דג ולשים בצנצנת עם מים ולקיים את התשליך בראש השנה בביתי לבד ?
ומתי נהגו האשכנזים לקיים את התשליך ? ביום הראשון או ביום השני של ראש השנה ? ובאיזו שעה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

את יכולה בהחלט. אגב, הנושא של הדגים הוא חומרא, אין בכך כל חיוב, כל אמירת התשליך היא רק מנהג, ולכן אם אין לך דגים זה גם טוב, העיקר לומר את התפילה ליד מקור מים. באופן כללי מומלץ מאוד ללכת לבית הכנסת בתפילות ראש השנה, לחוות את האוירה המיוחדת ולהתרומם עם התפילות המיוחדות, ובודאי לא להחמיץ את התקיעות. עושים תשליך ביום הראשון של ראש השנה אחרי הצהריים אחרי תפילת מנחה.

ראה עוד כאן.