פריעת חוב הנעשה למצוה – מכספי מעשרות

בס״ד
רבני בית ההוראה שלום רב,
א. רכשתי תפילין ר״ת, בתחילה לא כיוונתי שזה יתקזז מהמעשרות, אך בגלל ששילמתי עליהם בתשלום אחד, ראיתי שהדבר מקשה על המאזן שלי, האם ניתן בדיעבד לקזז את הסכום מן המעשרות?

ב. אני עצמאי, ולאחרונה עידכנו לי את גובה ההכנסות בביטוח לאומי, ונוצר חוב גדול בבת אחת שיהיה לי קשה לשלם אותו בפעם אחת, ויהיה לי יותר נוח לשלם אותו בתשלומים, אבל בביטוח לאומי תשלומים זה רק בקרדיט. כאשר אני מחשב את הסכום שאני צריך לתת למעשרות, אני מוריד מסכום ההכנסות שלי את הסכום של הביטוח לאומי, השאלה היא, איזה סכום אני מוריד מההכנסות, את החוב המקורי של הביטוח או החוב + ריבית הקרדיט שנוצרה?

תודה רבה
בברכת שנה טובה ומתוקה
תשובה:

שלום רב

  1. כיון שלא היה כך בדעתך מתחילה לא תוכל לקזז ממעשרות, שהרי זה כפורע חובו מן המעשר, אתה חייב כסף לעושה התפילין ואתה רוצה לשלמו מכספי מעשרות..
  2. אתה מעשר את הנטו שנכנס לך לחשבון בלבד.

בהצלחה רבה.