מחיקת חובות לפני יום הדין

שלום רב,

יש לי מספר חובות לאנשי מקצוע משנים קודמות, הם לא פנו אליי להחזרת החוב. אין ביכולתי להחזיר להם את הסכום כרגע. האם העניין מעכב תשובה? כיצד עליי לפעול? יש לציין שלא עמדתי ברשות עצמי שנוצר החוב, הייתי נער. ובכל זאת סמכו עליי. שאלה נוספת, הייתי חייב סכום כסף מאוד קטן למישהו, והוא נפטר טרם החזרת החוב. האם הכסף שייך לאלמנה?

בכבוד,
יונתן.

תשובה:

שלום רב,

זה לא מעכב אם בדעתך להחזיר להם. עשה מאמץ ותחזיר להם לאחר החגים.

הכסף שייך ליורשים. אני לא יודע מי הם היורשים. אם יש לו בנים בודאי הם היורשים, אלא אם כן הוא עשה צוואה כדין המורישה הכל לאשתו.