ברית בראש השנה באופן שיש חשש לחילול החג

בתי ילדה בן בשעה טובה הבוקר כג באלול (26.9.2016). בהנחה שאין בעיה רפואית מועד הברית אמור לחול ביום ב א בתשרי. האם ניתן לדחות את הברית לאחר החג כדי להמנע מחילול החג?

תשובה:

שלום רב,

ראשית הרבה מזל טוב ורוב נחת!

דעת רוב הפוסקים שאסור לדחות את הברית בכדי למנוע חילול שבת. ראה שבט הלוי ח"ט סי’ רי, וראה עוד שו”ת מנחת יצחק (ח”ג סי’ לה) ושו”ת ציץ אליעזר (ח”ו סי’ ג) שנראה מדבריהם שיש לקיים את הברית בשבת אף אם ע”י כך יגרום הדבר לחילול שבת ואפילו אם הבעל ברית מחלל שבת ויעשה את סעודת הברית תוך כדי חילול שבת, אולם כתב שם בצי”א שיש פעמים שעדיף לדחות את הברית. ודעת האגרות משה יו”ד ח”א סימן קנ”ו שאין דוחים את ברית לצורך זה. לכן השתדל מאד למנוע חילול חג, (אולי עצם הידיעה לאותם אנשים ששאלת רוב האם כדאי לדחות את הברית ולא לקיימה במועד למרות החובה לקיימה במועד רק כדי שלא יחללו שבת או חג, תעשה להם משהו….)

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש עוד עצה,
    לומר למשפחה המורחבת שהבריתודה נדחתה בגלל צהבת, ולא תתקיים בשבת, לעשותה בשבת, ולהסביר שהיה שיפור.
    כך יעץ הרב מרדכי אליהו זצל. ( שות הרב הראשי)

    כלומר בסוף כן לעשותה בשבת בהעדר המשפחה, וכך הרווחנו שלא חיללו שבת עבור הברית.
    בבחינת וכל ערום יעשה בדעת