אכילת צנוברים ושקדים בראש השנה

האם מותר לאכול צנוברים בראש השנה?
מה לגבי שקדים? הבנתי שהדעות חלוקות מיהם האוסרים אכילת שקדים? האם זה עניין של מנהג וכל אחד נוהג לפי מנהג אבותיו?
תודה רבה.

תשובה:

יש נוהגים שלא לאכול שקדים בראש השנה, לא מצינו טעם לאיסור מפני שאינם בגימטריא ‘חטא’, אמנם במקור חיים כתב שיש מפרשים שאגוזים לוזים היינו שקדים, וכללו זאת בדיני האגוז.

לגבי צנוברים לא מצאתי, אולם באופן כללי, הרי מלבד הטעם שאגוז בגימטריא חטא כתבו הפוסקים שאין לאכול דברים אלו משום שהם מרבים את הרוק ומפריעים בתפילה, הטעם הזה שייך בכל סוגי הפיצוחים למיניהם.

שנה טובה.