שליח ציבור שממהר

השליח ציבור שלנו ממהר בתפילה עד כדי כך שלא מבנים את המילים שהוא קורא האם אנחנו יוצאים לידי חובה בתפילה שלו ??

תשובה:

שלום רב,

לא ממנים שליח ציבור כזה. ראה בשו"ע או"ח סי' יב. וראה שם במשנה ברורה ס"ק לז: "ה"ה לכל מי שאינו יכול להוציא האותיות כתיקונן כגון שהוא כבד פה וכבד לשון ג"כ אין מורידין אותו לפני התיבה [כן מוכח מהרמב"ם פט"ו מהלכות נשיאת כפים ה"א ופ"ח מה' תפלה הלכה י"ב עי"ש".