לראות חילול שבת

בס"ד
שלום וברכה
האם אדם חרדי שבטעות הסתכל על אש דולקת / רכב נוסע / אדם שמחלל שבת (מדבר בטלפון וכדומה רחמנא ליצלן , הוא נקרא פושע או עובר עבירה ?
ראיית אש דולקת שהוריי הדליקו בשבת זה אסור ?
בנוסף , אני משתדלת מאוד כמה שפחות לדבר בשבת משום שאני גרה בבית ההורים והם חילונים ואני מנסה מאוד להימנע מדיבורי חול. אך לפעמים אני מדברת איתם ואז מרגישה רגשות אשם שאמרתי משהו. למשל , הוריי הפעילו מזגן בשבת , אני הייתי בחדרי ואז יצאתי לסלון עם המזגן ואמרתי לאימי : "אני באתי לשתות מים , ועכשיו אחזור לחדרי להתפלל מנחה של שבת קודש כי אני לא יכולה להתפלל מנחה בסלון שבו פועל מזגן , אך אבוא עוד מעט לסלון לאכול סעודה שלישית כי איני רוצה לאכול לבד בחדרי ". ומייד לאחר מכן חשבתי שזה היה לא חכם מצידי כי אימי יכלה חס ושלום לכבות את המזגן בשבילי. האם אני צודקת שאני חוששת מדיבורים כאלו בשבת ?
השיקול שלי היה שעדיף להתפלל מנחה במקום שאין מזגן כדי לא לכוון להינות ממנו חלילה. אך סעודה שלישית אכלתי ואני תמיד אוכלת בפינת אוכל לייד המטבח כדי לא להעלות את כל הסכום והאוכל למעלה לחדרי וגם כדי להיות עם אימי. בכל מקרה הייתי יורדת למטה לסעוד , לא ירדתי חלילה בגלל המזגן.
האם מחשבות חול שיש בהם קצת תכנונים לשבוע הבא הן אסורות ?
* רק אציין שתמיד לפני כניסת שבת אני מבקשת מאימי שלא תחלל שבת ובטח לא בשבילי .

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אין איסור לראות יש איסור להשתמש ולהנות ממה שעשו באיסור.

מותר לך לדבר נורמלי וההחלטות שהם מקבלים אינם עסק שלך.

אומרים בזמירות "הרהורים מותרים".

שבוע טוב.