הוצאת ספר תורה מבית הכנסת לצורך הכנסתו בתהלוכה

לכבוד הרבנים שליט"א
האם ניתן לעשות הכנסת ס"ת באופן שכתיבת האותיות תהיה בביה"כ, ולאחר מכן יוציאו את ספר התורה לתהלוכה לרחובה של עיר ואח"כ בחזרה לבית הכנסת.

תשובה:

שלום רב

אם התהלוכה תתחיל בעת היציאה מבית הכנסת יש להתיר, כיון שניכר שהוצאתו מבית הכנסת היא לכבוד הספר, אבל אם מוציאים לךאיזה מקום כדי להתחיל את התהלוכה משם, אסור כיון שאין להוציא ספר תורה מבית הכנסת שלא לצורך מיוחד או לכבודו.

כל הברכות!

מקורות:

ראה שו"ת בית שערים או"ח סי' מט, וע"ע שו"ת אפרקסתא דעניא סי' קסה.