ברכת כהנים פעמיים באותו היום

שלום הרב,
האם מותר לכהן לברך את ישראל באמצע היום בלי קשר לתפילת שחרית? השאלה מצד בל תוסיף או אולי יש איסור אחר.
במידה ומותר האם זו מצווה דאורייתא?

תשובה:

שלום רב

בגמרא בראש השנה דף כח מבואר שמותר לכהן לברך פעמיים באותו היום ואין בזה בל תוסיף ראה תוס' שם. אולם יש אחרונים שסברו שזה דוקא כאשר הם שתי תפילות שונות, אבל אם ירך בשחרית ועכשיו נקלע למנין אחר שמתפלל שחרית, אינו רשאי לברך שוב, וכן פסק בשו"ת גינת ורדים כלל א סי' יג בשם מהר"ם חביב וחתם סופר או"ח סי' כב. אמנם בשו"ת כתב סופר שם סי' יד תמה על הוראת אביו זו, ובשו"ת שאילת יעקב סי' יז כתב שהחתם סופר חזר בו מדבריו. ומכל מקום נראה שהוא ספק ברכות ואין לברך. לברך סתם במשך היום ודאי לא ניתן לעשות עם ברכה. אבל סתם באמירת הפסוקים נראה ברור שאין חשש, כיון שהוא לא מכוין לשם מצוה, ראה ביאור הלכה סי' קכח ד"ה דזר. וראה שם שיש שהחמירו בזה לישראל כאשר הוא עושה זאת בפריסת כפיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1