חתמתי בלעדיות וסגרתי עם לקוח שהיה לי קודם

חתמתי בלעדיות למתווך על מכירת דירה, למחרת התקשרתי בנסיון לבטל את ההסכם תיווך ודחה אותי עד ששלחתי לו SMS לאחר 3 ימים שכבר אז הספיק לעשות פרסום, בפועל אני כבר מכרתי בימים אלו את הדירה היינו אם לקוח שכבר התעניין אצלי עוד קודם למתווך על הדירה ו4 ימים אחרי חתימה על חוזה מול המתווך כבר חתמנו חוזה על הדירה כך שברור שהמתווך לא עשה כלום לענין מכירת הדירה.
אציין שחוק תיווך בלעדיוות זה כי סו"ס המתווך הוא הגורם המשפיע ובענינינו לברור שלא היתה לו כל השפעה
אשמח לקבל מענה ומקורות תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לכאורה אם אכן כבר התעניין הקונה קודם לא חל עליך כל חיוב ביחס לתיווך רק  אי אפשר לענות בלי לראות את החוזה עליו חתמת עם המתווך

השאלה אם לא הטעית אותו, במקרה שידעת שאתה כנראה מוכר כבר תוך ימים ספורים ולא הצגת לו את המצב אבל במקרה שזה היה בשגגה לא חל עליך כל חיוב