חציצה בתפילין של יד

שלום רב.
האם מי שמקפיד לכסות את הזרוע,שמניח עליה תפילין,צריך לחשוש לחציצה בתפילין של יד?
השאלה נשאלת,מאחר ובחלק הקדמי של התפילין,קיים איזה שהוא רווח בין התפילין לזרוע. האם אין לחשוש שחלק מהחולצה או הטלית המכסים את הזרוע יכנסו בין התפילין ליד?
תודה ויישר כח

תשובה:

הבעיה היא בעיקר כאשר מפשילים את השרוול ומניחים בסמוך לו את הרצועה שלפעמים בחלק מהיקף היד יש שרוול תחת הרצועה, אבל בסיטואציה שאתה מתאר אין סיבה לחשש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שרוצה להמשיך עם תפילין של היד אחרי התפילה והוא צריך לצאת לשירותים האם מספיק שהוא יכניס קצת מהחולצה מתחת לבית של התפילין ואז זה יחצוץ ואת הרצועה מתחת לשרוול ואחרי שיצא הוא ימשוך את שרוולו ויסיר את החציצה?תודה רבה