עירובי חצרות – רשות יחיד בבית מלון

האם בית מלון סגור נחשב לרשות יחיד למי שמסתובב בתוכו? ואם יש נניח ברכה השטח המלון ואין גג האם עדיין זה רשות יחיד או כרמלית? ושאלה אחרונה, אם יש בית פרטי ומחוץ לבית הקדמית יש דשא וזה חלק משטח הבית אך הוא לא מקורה ופונה לרשות הרבים (לא כרמלית) האם ע״י חוט פחת השער ניתן להפוך את השטח לרשות יחיד או שצריך גדר ?

תשובה:

שלום רב

בית המלון הוא רשות היחיד, אבל הוא לא נחשב רשות היחיד אחת, שהרי יש שם הרבה שוכרים, ודינו בעצם כבנין מגורים משותף להרבה דיירים שכדי להתיר בו את הטלטול יש לעשות עירובי חצרות, ראה כאן בהרחבה. גם החצר שאינה מקורה סביב הברכה וכדומה זה רשות היחיד, זהו שטח של בעל בית המלון.

יש דרך להקיף על ידי צורות הפתח אולם יש לזה הרבה גדרים הלכתיים [החוט מעל המזוזות ולא בצידן, מתוח, וכו' וכו'] וכדאי לעשות זאת בפיקוחו של רב הבקי בדיני עירוב.