מעשר כספים לצורך שלום בית

אשה אחת מאד רוצה לקנות פאה לחגים ובעלה לא מסכים כיון שעכשיו הוא מצליח לגמור את החודש, אבל אם יקנה פאה זה יכניס אותו ל"מינוס", ובנוגע לפאה, מבחינתו, אפשר להסתדר עם ישנה. חיכוכים בנושא כסף ופיקוח הדוק על הוצאות מצד הבעל צפריעים את שלום הבית. האם מותר להוציא מעשר כספים לקניית פאה עבור אשה הנ"ל, לפי דעת הפוסקים שאוסרים לממן מצוות מכספי מעשר?

תשובה:

שלום רב

לא נשמע שמדובר באנשים עניים שנזקקים לכספי צדקה, ואין כל מקום לכאורה לתת להם כספי מעשר. באופן כללי המצב שאתה מתאר בו הנושא של הכסף גורם להפרעות בשלום בית טעון טיפול, גם אם תתן את הפאה מחרזה יפול על משהו אחר… האחריות צריכה להיות משותפת, ההבנה לצרכים השותפים צריכה להיות גם בהסכמה ובהבנה, וכדאי להנחות את בני הזוג כיצד להגיע לזה בכוחות עצמם או אם זה לא אפשרי, ליעוץ נישואין.

בהצלחה רבה.