הפחה כשהוא לבוש בתפילין

בס"ד
ע"פ ההלכה צריך לשמור על נקיון הגוף בזמן שהתפילין עליו, וכן לא להרדם בהם שמא יפיח,
האם האיסור הוא רק משום הריח הרע שנגרם, וא"כ אם ההפחה ללא ריח כלל לא יהיה בזה איסור.

תשובה:

שלום רב

בפוסקים לא הוזכר כלל הנושא של הריח הרע שבהפחה בהקשר של תפילין, כולם דיברו על עצם ההפחה, ראשונים ואחרונים [עשיתי חיפוש בתוכנת בר אילן], ונראה שיש בכך זלזול ללא קשר לריח רע.

הצטרף לדיון

תגובה 1