דיווח לעירייה על גן טורדני בדירת מגורים

השכנה שמעליי, אישה צרחנית וצעקנית וזהו כנראה אופן דיבורה בכלל. היא משמשת כגננת לפעוטות ולתינוקות קטנים מאד. כל היום שומעים מהדירה רעש וצעקות ובכיות שמגיעות לביתנו גם אם החלונות סגורים והמזגנים דולקים. הקול והכל פשוט חודרים פנימה. השירים והנגינות שהיא מפעילה להם הם בווליום גבוה מאד מאד, ואפילו אחד לפחות מן התינוקות בוכה נוראות ולא מפסיק לצרוח עד שהיא לא מכבה (ומדליקה שוב…) כנראה סובל מתחושתיות יתר. גם אני סובלת. עיקר עבודתי מהבית ואני לא מצליחה להתרכז. היום הרגשתי רע ממש והרעמים הקולניים דרדרו את מצבי: עד שלא לקחתי אקמול וקולדקס יחד ונרדמתי כמו בלוק לא הצלחתי להירגע. אי אפשר בשום אופן לא לשמוע!
השאלה היא: האם מותר לי לדווח לעירייה שמתנהל לו גן צעקני וצרחני במיוחד בדירת מגורים רגילה? אני חייבת לציין שהרעש בלתי נסבל וכשהם גם בוכים ויש גם טייפ דולק – יום העבודה שלי אבוד לגמרי ואני מבזבזת את זמני בניסיונות סרק לעשות משהו :(
נ"ב: אלו אינם שכנים שניתן לנהל עמם משא ומתן או דיון כלשהו. אנשים כאלו שאין מה לדבר איתם כי חבל על הזמן ועל כוחות הגוף והנפש. ניסיתי לפני כמה שנים כשאחד מבניהם חרט עם מפתח על הרכב החדש שלנו…

תשובה:

שלום רב,

בכל מקרה יש לתבוע אותם לדין תורה ורק אחרי שהם יסרבו הדיינים יתירו לפנות לרשויות.