גרם הדלקה בשבת

בס"ד
שלום רב
1. האם מותר לכל הדעות לפתוח חלון בחדר בשבת קודש בזמן שהמזגן מפסיק לפעול עד לזמן שהוא מתחיל לפעול ? כלומר האם מותר לאוורר את החדר בשבת כשהמזגן לא פועל אך כשהוא עתיד להידלק בעוד מספר שעות ?
2. שמתי לב שבשבת כשהנרות דולקים על שולחן השבת , שעליו אני סועדת את סעודת ליל שבת , שהלהבות של הנרות זזות מצד לצד כתוצאה מהתנועות שלי. כלומר כשאני שולחת את ידי לקחת את הבקבוק , כשאני מזיזה את הצלחת , כשאני מורידה את הכיסוי מהחלות וגם כשאני קמה מהשולחן או עוברת לידו. האם זה אסור בשבת ?
בעצם השאלה שלי היא האם פתיחת דלת הכניסה וסגירתה , ותנועות גופי שגורמים לנרות תזוזה קלה עד בינונית זה מותר או אסור ומה יש לעשות בעניין ?
תודה מראש !
לשנה טובה תכתבו ותחתמו !

תשובה:

שלום רב

  1. אין כל בעיה. זה מותר לכתחילה בכל סוגי המזגנים. במזגן רגיל שאינו אינוורטר מותר לפתוח חלון גם בשעה שהוא עובד.
  2. אין איסור זה שום דבר.

בהצלחה רבה ושבת שלום.