ברית בראש השנה לתינוק שנולד בניתוח קיסרי

מתי צריך למול תינוק שיוולד בניתוח קיסרי ביום ראשון הקרוב 25.9.16 לאחר השקיעה?
האם מותר/צריך למול אותו לאחר שמונה ימים כלומר בחג ראשון של ראש השנה?

תשובה:

שלום רב

כשם שמילה של ניתוח קיסרי אינה דוחה שבת כך היא אינה דוחה יום טוב, לכן את התינוק הזה ימולו רק לאחר ראש השנה.

מקורות:

ראה שבת קלב ב. אגב, לגבי מילה של ילד בנולד בניתוח ביום טוב שני של גלויות יש מחלוקת בפוסקים ראה אבני נזר או”ח סי’ שצב, ולעומתו במהר”ם שיק או”ח סי’ רעא, אולם ביום טוב שני ראש השנה לדעת כולם לא מלים, כך שגם אם הברית היתה אמורה להערך ביום השני של ראש השנה הברית היתה נדחית לאחר ראש השנה.