בעיית צניעות במקום עבודה

שלום כבוד הרב.
הנני לומד בכולל, באמצע היום יש לי כמה שעות הפסקה בהם אני עובד לפרנסת אשתי ופרנסתי. העבודה היא בצהרון עם ילדים. העובדות שם באות בחוסר צניעות, ההורים של הילדים באים בחוסר צניעות (גופיות, מכנסיים צמודים, מכנסונים וכו'). ניסיתי לעבור מקום עבודה למקום דתי, אך אין מקום. ניסיתי לחפש מקום אחר של עבודה, אך זאת העבודה היחידה שמצאתי שמתאימה לשעות ההפסקה של הכולל. אשתי אינה עובדת כל כך, כיוון שהיא מתחילה לימודים עוד מעט ואז היא תעבוד יומיים בשבוע. הכולל נותן ומסייע בתשלום שכר הדירה. וזאת העבודה היחידה שלי. השאלה:
האם אני צריך לעזוב את מקום העבודה בגלל בעיית הצניעות, והקושי לשמור על העיניים?

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה קשה. מצד אחד אדם חייב להתפרנס, ומאידך, שמירת העיניים והירהורי עבירה הם אסורים. קשה לי לייעץ לך. צריכים להבין, בכל מקום עבודה יש בעיה כזו או אחרת ואין ברירה אדם חייב לעבוד על עצמו. לא ניתן להזניח ולדחות מקומות עבודה שיש בהן נשים, או בגלל שבדרך הוא יכול לראות נשים וכד'. אולם המדד צריך להיות שאם אתה סבור שאתה נכשל בהרהורי עבירה ואינך מצליח להתגבר על זה, זה כבר הקו האדום. ואולי אוסיף יותר: הימנעות מעבירה חשובה יותר מלימוד בכולל. זה פשוט. לכן אם אתה חייב פרנסה עד שהשאלה היא האם לעבוד במקום הזה בצהרים למרות הרהורי העבירה הקיימים, או לעבוד בבוקר. האפשרות השניה היא המועדפת.

הרבה הצלחה ותזכה להמשיך לקדש שם שמים ברבים.