מי משלם על הוצאות של מים חריגות השוכר או המשכיר?

בס"ד
לכבוד הרבנים
לראובן יש בית בתוך בנין עם עוד 5 דיירים שמשכיר אותו לשמעון במשך כל תקופת השכירות שילם שמעון את חשבון המים כרגיל באחד החשבונות מעבר לחשבון הרגיל הגיע עוד חשבון עם סכום מופרז פי 3 מהרגיל מבדיקה שנעשתה עם חברת המים נאמר לו כי כל השעונים של הבנין מחוברים לשעון אחד גדול ומעבר לחשבון הפרטי יש הפרש גדול של צריכה של מים מהבנין שאותו חילקו בין כל הדיירים.
השאלה מי צריך לשלם את החשבון הגדול ראובן או שמעון?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

במקרה שחשבון המים נבע משימוש במים בעד הגינה המשותפת, על השוכר לשלם כמו שהוא משלם על הוצאות שוטפות של ועד הבית, במקרה שזה נבע מנזילה  מי שעל שמו חשבון המים הוא המחוייב בזה מול חברת המים ואינו יכול לדרוש את זה מהשני כיוון שאף אחד מהם לא השתמש במים וכן אומרים בשם הגר"נ קרליץ ויש שסוברים שעל השוכר לשלם בכל מקרה כיוון שהתחייב למשכיר לשלם את חשבון המים שמגיע על הדירה השכורה בכל מקרה.