האם תרומה לאתר נחשבת כתרומה לבית מדרש?

שלום. קודם כול באמת תודה. אתם לו יודעים כמה אתם עוזרים לי אים כול התשובות (למרות שאני קצת חופר) אז כמה שאלות בס"ד קודם נכון שהשאלה שאמרתי אים השבת הדבר ה1 שאמרו לי בבית דין ואמרתם לי שזה אחד מדעות הפוסקים נכון זה הפשט שכתוב בשולחן ערוך'בין קטן שגיירו אביו בין שגיירו ב"ד יכול לימחות משיגדיל. בד"א בשלא נהג מנהג יהדות משהגדיל אבל נהג מנהג יהדות משהגדייל שוב אינו יכול לימחות. אז מה שאמרו לי בעצם זה הפשט בשולחן ערוך לא?לו צריך להיות גאון בישביל להבין זאת. ועוד שאלה אים לדוגמא קמתי באיזה 11 מותר לי להיתפלל 18.? ועוד שאלה אים לדוגמא אני תורם לאתר שלכם שבאצם אתם בית מידרש לו? אז זה כאילו אני תורם לישיבה ואני מישתתף בתורה שלכם?

תשובה:

שלום רב

  1. נכון.
  2. במקרה כזה הפסדת זמן קריאת שמע וביטלת בעצם מצות קריאת שמע דאורייתא וחבל, כדאי מאוד להקפיד שלא להפסיד, מלבד זאת הפסד זמן תפילה, ואעפ"כ ניתן לומר שמונה עשרה עד חצות ולזכות בשכר תפילה אף שהפסדת שכר תפילה בזמנה.
  3. בתרומה לאתר אתה תורם לאחד מבתי המדרש החשובים בירושלים, שכן אנחנו מסונפים לבית מדרש בו לומדים כ150 אברכים תלמידי חכמים מופלגים לימודי דיינות ומגיעים להשגים נפלאים. מלבד זאת האתר עצמו משמש כמליון אנשים בשנה.

בהצלחה רבה.