ערכו טקס חופה וקידושין ללא רב – מה מעמדם?

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה דחופה בעניין קידושין. לפני כ 4 חודשים נפרדי מבן זוג לאחר כ – 11 שנים. בשנת 2011 ערכנו טקס חופה וקידושין עם טבעת, חופה , עדים, 7 ברכות כדת וכדין אך ללא נוכחות של רב. ברצוני לדעת בדחיפות האם אקט זה נחשב כדין נישואין והאם עלי לבקש גט לחומרה – מה עושים ? אני בלחץ.

תשובה:

שלום רב,

קרוב לודאי שאת זקוקה לגט מעיקר הדין ולא רק לחומרא! כלומר, האפשרות הסבירה היא שאת היום במעמד של "אשת איש" על כל המשתמע! לכן את חייבת לדאוג לסדר גט בהקדם האפשרי.

תתקשרי אלי ואנסה לסייע לך בעזרת ה'.