מאכלים משובחים לכבוד שבת

שלום כבוד הרב,
מה הדין באדם שיש לו אפשרות כלכלית לקנות לכבוד שבת מאכלים טובים מאוד ויקרים, והוא רוצה למעט ולקנות מאכלים רגילים.
לדוגמא, יש דג 'לוקוס', ו'דניס' שהם יקרים וטובים ביותר, וגם בשבילו, ויש דג 'אמנון' פשוט וזול, וגם אותו הוא מחבב, האם הוא מחוייב לקנות את הטוב ביותר לכבוד שבת?

תשובה:

שלום רב

יש לכבד את השבת במאכלים חשובים לפי מנהג המקום אבל לא נאמר בשום מקום שצריך להוציא את המקסימום שניתן על פי היכולות הכספיות.. ראה משנה ברורה סי' רמב ס"ק א. באופן כללי, ברור הדבר שגם אם היום יש לך כסף אתה רשאי לחסוך לימים הבאים, ולא צריך להוציא כל שיש לו לצורך השבת, החכם עיניו בראשו. אדם שהוא עשיר ממש, עליו לכבד את השבת במאכלים החשובים במיוחד, אף שגם הוא מן הסתם אינו חייב לעשות כסעודת שלמה בשעתו. שכן אמרו בשבת קיט ב והרמב"ם שבת ל ז, שכל המרבה בהוצאות השבת כפי יכולתו הרי זה משובח. ובשו"ע סי' רנ סעי' ב, ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכולתו.