חנות פתוחה בשבת

בס"ד
שלום רב
האם מותר לאדם חרדי ירא שמיים , לקנות מוצרים בהכשר מהודר ביום חול בסופר / מכולת שמחללים שבת ?
ואם כן , האם מותר לאכול מוצרים אלו בשבת קודש וביום טוב ?

תשובה:

שלום רב

אין איסור של ממש לקנות בחנות מחללת שבת, שכן החנות פתוחה גם כך ואין בזה משום מסייע לעוברי עבירה, אלא שמשום מצות קידוש ה’ מוטל עלינו לחפש דרכים כדי למנוע או למחות ביד עוברי עבירה, לכן אם אין צורך ממשי לקנות בחנויות כאלו יש בהחלט להמנע, אולם אם יש צורך לקנות ואין בסביבה חנות אחרת, יש להקל. אין כל בעיה לצרוך את המאכלים האלו גם בשבת וחג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    אני תמיד (בלי נדר ) קונה את כל המוצרים ברשתות חרדיות ששומרות שבת ברוך השם. לפעמים מבקשת מהוריי שיקנו לי מוצרים ברשתות כמו שופרסל שאינם חרדיות אך אינן מחללות שבת.
    אבל הייתי השבוע בסופר מחלל שבת שבו יש מוצר שאהבתי ולא ראיתי מוצר זה בכשרות מהודרת בשום סופר. האם מותר לי לקנות לכתחילה , לכל הדעות ? האם זה לא זלזול בכבוד השבת חס ושלום ?