ברכת שהחיינו בלילות ראש השנה

בס"ד
שלום רב
האם מברכים ברכת שהחיינו בשתי הלילות של ראש השנה בקידוש או בהדלקת הנרות או על פרי חדש ?
2. אין לי כרגע נעלי שבת / חג . אני מתכוונת ללכת לבית הכנסת בראש השנה בלי נדר. האם אני יכולה לנעול נעליים של יום חול ? או שחובה לקנות נעליים מיוחדות לחג ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

מברכים שהחיינו בשני הלילות, בלילה הראשון די בעצם החג כדי לברך, ובלילה השני, כיון שבעצם הברכה כביכול היא מחמת הספק, מניחים גם פרי חדש, כדי שהברכה תחול גם עליו ולא רק על עצם היום. הברכה נאמרת בקדיש, ומנהג הנשים לברך בהדלקת נרות. אשה שמברכת בהדלקה לא תברך בקידוש. ביום השני של ראש השנה, כיון שצריך פרי חדש, לא תברך בהדלקה אלא בקידוש.

גם לי אין נעליים מיוחדות לשבת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    לא הבנתי. סליחה. אני צריכה לברך שהחיינו בקידוש בליל א של ראש השנה ? ובלילה השני לברך שהחיינו על פרי חדש או בקידוש גם ?
    ובקשר לנעליים , ידוע לי שמקפידים לייחד לבוש מיוחד לשבת ויום טוב . האם נעליים לא צריכות להיות מיוחדות לשבת ? מותר לנעול נעלי יום חול ולבוש חול בשבת ? האם זה לא זלזול בכבוד השבת חלילה ?

  2. בלילה ראשון אם את מברכת בהדלקה אין לברך בקידוש. בלילה שני רק בקידוש וכשיש לך פרי חדש לצידך. יש נוהגים לייחד נעליים לשבת אבל זו לא חובה וכיון שבשאר ימי השנה אין לך נעלים מיוחדות ודאי לא צריך להוציא סכום נכבד של כסף בשביל ראש השנה.

  3. שלום כבוד הרב.
    שמעתי גם שנשים, שכבר בירכו שהחיינו, לא תענינה אמן בברכת שהחיינו של הבעל בקידוש, משום הפסק.
    זה קצת קשור לשאלה, אז כתבתי.

  4. יישר כח.
    אבל בליל הסדר רשאיות לענות אמן גם אם בירכו שהחיינו בהדלקת הנרות, כיוון שיש מצוות נוספות בליל הסדר שברכתם שהחיינו.