שקדים בראש השנה / אגוזים בעשרת ימי תשובה

אם אפשר לאכול שקדים בראש בשנה והימים הבאים עד יום הכיפורים

תשובה:

יש נוהגים שלא לאכול שקדים בראש השנה, לא מצינו טעם לאיסור מפני שאינם בגימטריא ‘חטא’, אמנם במקור חיים כתב שיש מפרשים שאגוזים לוזים היינו שקדים, וכללו זאת בדיני האגוז.

מנהג זה הוא רק בראש השנה, בשאר ימים מותר לאכול אגוזים, וראה התעוררות תשובה ח"א סי' קכה שיש שנהגו להמנע מאכילת אגוזים עד הושענא רבה, ותמה על מנהג זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רופא אמר לי לאכול מעט שקדים על מנת למנוע ולטפל חומציות העולה מן הקיבה, ומכיוון שהחומציות מזיקה למיתרי הקול, לכאורה הדבר עשוי להועיל לחזנים