שיחות בין בחורים לשדכנית

האם מותר לי בתור שדכנית (לא רשמית) לייעץ ולכוון בחורים דרך הטלפון או שזה בכלל ריבוי שיחה האסור עם האשה? לדוגמא הגיע אלי דרך הטלפון רווק מבוגר יחסית שנשמע מדבריו (יאוש, כעס, זלזול בצד השני) שהוא זקוק להכוונה (הוא גם קשוב ורוצה לשמוע). האם מותר בתור שדכנית לכוון אותו ולהעיר לו בעדינות? (לא רק על התנהגות מסויימת אלא באופן כללי על צורת החשיבה שלו והכוון שלו בחיים)

תשובה:

שלום רב,

בודאי שמותר לך ואף חובתך לסייע לכאלה בחורים. לא נאמר בשום מקום שאסור לדבר עם אישה. אלא "אל תרבה שיחה עם האישה". מה שצריך אומרים ומה שלא – לא. ראה גם במסכת עירובין נג. שהרעיון הוא להרבות במה שלא צריך. אבל שיחות כאלה הם חובתך וחובתך לשמוע, ואין ספק שמצווה רבה יש בהכוונתם.

בהצלחה