סגירת ברז הגז בשבת כשהוא כבוי

לכב' הרב שלום: מחילה מכבודו, הרב לגבי השאלה שנשאלה על ברז ביטחון של הגז ,הגז היה כבוי . גם במצב כזה יש איסור כיבוי? תודה!

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה אין איסור של כיבוי, אלא איסור דרבנן של מוקצה, ולכן ניתן לסגור את הברז רק בשינוי, כלומר בכף היד או ברגל ולא בדרך הרגילה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ שח ס”ק יג, ולעומתו בחזון איש בסי’ מז שאסר טלטול מוקצה אפילו ברגל. כמובן שבמקרה של סכנה,] דליפת גז וכדומה, מותר לסגור את הברז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל למה על ידי שינוי יהיה מותר בעצם מה עושה את השינוי להיתר בשבת 2 ולכאורה על ידי שינוי יהיה תמיד מלאכות שבת יהיה מותרות ונמצא ששבת הותרה תודה רבה