נסיעה ברכב בראש השנה

האם מותר לבכות בחודש אלול?
ועוד שאלה כבוד הרב,
לא ראיתי את משפחתי המון זמן ובשביל להגיע אליהם אני אאלץ ליסוע יש פתרון לכך?
אשמח לתשובה בקרוב כדי שאדע מה לעשות.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לבכות בחודש אלול, למעט שבתות. אבל צריך לזכור שביהדות יש רק בכי שבא מתוך כיסופין, בכי מחזק ומעורר, לא בכי של צער ויאוש!

אם הבנתי נכון כוונתך שאת רוצה לנסוע בראש השנה? זה ודאי אסור באיסור חמור, ראש השנה הוא חג – יום טוב, ואסור לנסוע בו ברכב כפי שאסור לעשות זאת בשבת. יש  למצוא הזדמנות אחרת, באופן כללי ראש השנה מיועד לתפילה בבית הכנסת וחזרה בתשובה, הוא יום גדול מאוד לעם ישראל.

שנדע רק טוב.