כשרות השחיטה בזמנינו

כביכול הרב אמנון יצחק מוכיח שיש הרבה חששות של טרפויות לגבי כל הכשרויות. ורק שלו היא שחיטה כשרה ואין חשש כלל לטרפויות. ומראה סרטונים ממצלמות נסתרות שהשחיטות לא נעשות כדת וכדין ויש 60% רק שיוצא חלק וכו'. ואף אחד לא תובע אותו לדין, סימן שיש משהו במה שהוא אומר. האם זה נכון? איך יתכן שהרב מחפוד מאכיל טרפות?! ואיך יתכן שחצי מהעיר בני ברק אוכלים הרב לנדא ובד"ץ וכו?!

תשובה:

שלום רב

דברי הרב אמנון יצחק הם שילוב של חוסר ידע, וקצת נגיעות אישיות… כתבנו בענין זה פעמים רבות באתר, ראה למשל כאן.

הטוב ביותר היה אם כל אדם היה יודע את תפקידו, מי שמרצה ביהדות ירצה, ומי שמבין בשחיטה, יספק כשרות לעופות. כשזה מתערבב יש הוצאת שם רע לחינם…

יאכלו ענווים וישבעו, אבל רק מכשרויות מהודרות!

הצטרף לדיון

85 תגובות

  1. 1. האם מי שאוכל רק מכשרות הרב אמנון יצחק. נחשב מחמיר על עצמו והמחמיר תבוא עליו הברכה? או שמא זה נכלל במה שכותב הירושלמי "כל מי שפטור מדבר ועושהו נקרא הדיוט"?

    2. לא ענית לי על התשובה למה אף אחד לא תובע אותו לדין הרי הוא גורם להפסדים רבים אצל כשרויות אחרות?

  2. ושאלה 3.
    האם מי שמחמיר על עצמו או שהולך לפי השיטה של הרב אמנון יצחק, ולא הצליח להשיג עוף ובשר לשבת או ליו"ט, אבל יש לו עוף או בשר של כשרות הרב מחפוד ואינו אוכל מהטעם שזה חשש טריפה. והוא כן אוהב בשר ועוף. האם מבטל מצוות עונג שבת? שלא נותן לנשמה שלו בשר ואין שמחה אלא בבשר, או כיוון שבשבילו זה טרף, הוא לא מבטל עונג שבת?

  3. 1. אינני מכיר את השחיטה של הרב אמנון יצחק, אבל לדעתי אדם שמגלה כזה חוסר הבנה לגבי המתרחש במשחטות אינו מוסמך לשחוט, כך שהייתי נמנע לגמרי מלאכול דברים שבתחום אחריותו, הוא לא נאמן בעיני לדעת כיצד שוחטים.
    2. כנראה שהוא לא גורם נזק לאף אחד… לא שמעתי על הרבה אנשים שנעשו צמחוניים בגללו…

  4. לא שמעתי על מישהו שאומר על השני… אבל בעיקר לא שמעתי שאומר ל כולחם חוץ ממנו. אבל חבל שאתה לא פותח את הקישור ששלחתי לך, אחת לאחת הטענות שהוא טוען בדקתי והן שטויות. אני מדבר אחרי בדיקה לא סברות.

  5. יש לי בעיה דחופה , אחי אינו מוכן לאכול שום בשר או עופות בגלל ההכשר , היכן אפשר לקנות שחיטה של הרב אמנון יצחק
    אנחנו קרובים לחג ולגדל פעמים מכל דבר זה קשה מאוד

  6. אין לאכול בשום אופן משחיטה של הרב אמנון יצחק, אינני יודע אם יש תלמיד חכם העומד מאחורי זה.
    תאמרי לו שהוא יכול לאכול מאחד ההכשרים הבאים: בד"ץ העדה החרדית, הרב לאנדא מבני ברק, שארית ישראל, הרב רובין, בד"ץ קהילות. אלו אני מכיר כמעולים.

  7. אני מוחה בך על בזיון הרב אמנון יצחק שאתה אומר [דברי הרב אמנון יצחק הם שילוב של חוסר ידע, וקצת נגיעות אישיות…] חזור בך על הוצאת שם רע ושפיטה של יחיד ומוחה בכול מי שחושד ברב אמנון יצחק אחרי שהוא במעיה ראיות והוכות

  8. וזה (לדבר על הרב אמנון יצחק) זה לא הוצאת שם רע?
    וחוץ מזה הוא מביא הוכחות בררות שבנתיים איש לא ענה
    (סתם נובחים)
    ואני דורש התנצלות על כבודו של מורינו הרב אמנון יצחק שליט"א
    וכן אני חייב לציין שאני בשוק מהתגובות כאן כשאיש לא חושב על הוצאת שם רע והלבנת פנים
    תתביישו לכם אמנם הרב לנדא קדוש וטהור אך מי אמר שעוקב
    אחרי כל דבר ודבר (הרב אמנון בודק)
    והריני מוחה בתוקף על הלבנת פנים והוצאת שם רע
    (ושלא נשכח שהרב שטיינמן זצ"ל ביקר אצלו ובירך אותו וכן רבים מגדולי ישראל)
    וכן שגם ר' חיים קנייבסקי אמר לי (כשביקרתי אצלו) לאכול רק מחבורה ולא לסמוך על שום הכשר
    על החתום משה אפרים כהן

  9. אין כאן חלילה הוצאת שם רע, ואף אחד לא מתכוין ליטול מהרב אמנון יצחק את זכויותיו בדברים הטובים שהוא עושה, אבל בענין זה שהוא גילה בו חוסר הבנה שגרם לנזק גדול מאוד לאלפי רבבות ישראל, אנשים סומכים על דבריו ונמנעים לחלוטין מאכילת עוף אפילו בשבת ויום טוב!! לחינם!! מחמת טעות שלא טרחו לברר אותה כהלכה!! עובדות פשוטות שגם אנחנו הצגנו כאן, ואם היה שואל כל גוף כשרות שהבאנו היה נענה במאור פנים!! חובה ליידע את הציבור כדי להציל מנזק. אין ספק שיש הידור לאכול שחיטת חבורה, אבל לצאת כנגד הכשרים שכל גדולי הדור סמכו עליהם? היעלה על הדעת? כבוד התורה מחייב למחות!!!!

  10. כל אחד מכם מוחה על כך ועל כך
    אבל אף אחד לא חשב שאין פה חשיבות מי צודק ומי לא , מי חכם ומי לא , מי צדיק ומי לא ובטח לא לשון הרע
    סך הכל רוצה לדעת אחפה אפשר לקנות בשר/ עוף טרי בהכשר של אמנון יצחק
    עברנו את החג ואחר כך עוד חג עוד קצת יש עוד חג אז מי שיכול לעזור בתשובה לשאלה בבקשה שיענה מי שלא שלא יגיב כאן את דעתו האישית
    תודה

  11. הרב אמנון יצחק אינו היחיד שאומר שכל מי שאוכל בשר אוכל נבלות טריפות. הרב מרדכי עזרן, הרב נועם בכור, הרב גדעון הולנד, הרב שבתי רפפורט, הרב שלום ארוש, הרב אבי זרקי – כולם דיברו על תעשיית הבשר והבעייתיות הגדולה שלה. התעשייה הזאת נוראית, מונעת מבצע כסף והיא מכשילה את עם ישראל ומאכילה אותו נבלות וטריפות.
    התזונה הכשרה היחידה היא תזונה מהצומח, ומי שנוהג אחרת מונע מיצר תאווה ומרחיק את ביאת המשיח.

  12. אינני מכיר את הרבנים שהזכרת, אני רק מכיר את גדולי ומאורי הדור שעומדים מאחורי גופי הכשרות, מרן הגרי"ש אלישיב, מרן הגר"ע יוסף ועוד רבים וטובים ואידך זיל גמור… כמו כן, אין ספק שיש הרבה קושי בשחיטה המונית ויש צורך לצרוך בשר רק מכשרות מהודרת.

  13. מהודרת ככל שתהא, כשר זה לא. היום הכל נעשה בצורה המונית ובמאסות אדירות. מדובר על יותר ממיליון שחיטות ביום רק בישראל. התנאים בהם מחזיקים את העופות והבהמות כל-כך ירודים, שרק מנסים להחזיק אותם בחיים עד לשחיטה והם מגיעים אליה פצועים וחולים. מה שמביא אותנו לפן הבריאותי הבעייתי שיש באכילתם, הווה אומר שאנו מכניסים לגופנו גם את התרופות וההורמונים שהם קיבלו כדי לשמור אותם בחיים. רואים עלייה בתחלואה של מחלות מעיים, סרטן, כליות, כבד, לב ועוד והכל קשור לאכילת מזון מהחי.
    כל השנים העם היהודי שמר על הלכות כשרות, כדוגמת נטילת ידיים ששמרו עלינו מתחלואה. אכלו בשר לעיתים רחוקות מאוד, של בעלי חיים שגידלו בעצמם בקהילה, ללא תרופות, הורמונים ומזון שלא מתאים להם (שמעתי שהיום בתעשייה מהחי נותנים לבהמות לאכול קמחים של בעלי חיים אחרים, כשהם אמורים לאכול צמחים ועשב).
    מכונות חולבות מהפרות את החלב ופוצעות אותן, דם ומוגלה נכנסים לחלב ואנשים שותים את זה. כיצד לא נהיה חולים? חייבים לדעת ולהכיר כדי להימנע. זה לא כמו בעבר. לפעמים אחרי שנהיים חולים זה מאוחר מידי, כשבכלל היה אפשר למנוע את זה.
    הקב"ה יצר לנו שפע מהצומח ואנחנו יכולים, ברוך השם, לאכול רק ממנו ולקבל את כל צרכינו.
    יש אגוזים, קטניות, זרעים, גרעינים, ירקות, דגנים, פטריות, פירות, שפע.

  14. בס"ד

    אני מאוד מתפלא על הצביעות של המגיבים פה!
    אתם דורשים מהאתר התנצלות על לשון הרע, ובו בזמן פוערים את הפה שלכם על כל הבדצ"ים שכביכול מאכילים טריפות ואפילו לא בגדר "כשר". תתביישו לכם.
    תפתחו חפץ חיים ותיראו שלשון הרע על הכלל חמור מעל הפרט ודו"ק.

    בעצם הדבר אם זה חשוב לכם תצטטו טענה הלכתית ובאם יש תשובה היא תענה. אבל כך לקשקש דברי הבל על הכשרויות זה הוצאת שם רע חמור מלשון הרע.

  15. לא הבנתי,את "הדיין"ההוא.
    בתגובה 3 ענה.(העתק הדבק)
    כנראה שהוא לא גורם נזק לאף אחד… לא שמעתי על הרבה אנשים שנעשו צמחוניים בגללו…
    ובתגובה 12 ענה(העתק הדבק)
    שגרם לנזק גדול מאוד לאלפי רבבות ישראל, אנשים סומכים על דבריו ונמנעים לחלוטין מאכילת עוף אפילו בשבת ויום טוב!! .

    וחוץ מזה,הרב אמנון יצחק הלך לבדוק בעצמו עם מצלמות,וצילם בעצמו.
    וקיבל כ400 עדויות משוחטים ומאנשים שעבדו בשחיטה.
    והכל מוקלט ומוסרט,וניתן לצפייה באתר http://www.shofar.tv

    ובא לכאן "דיין" שאמור לבדוק מה שמדבר, ואומר לדעתי…
    זה דיין ?! זה חרטום מצריים

    ההוכחות כל כך ברורות ו"הדברים באמת מדברים בעד עצמם" כמו שכתב החרטום מצריים.www.shofar tv
    זה דיין ישראלי שנוחת לעומק הדין?!.((כמו שכתוב ב"אודותינו " של האתר)
    זה מ דייני פרעה.

  16. ראיתי את ההרצאה שלו, ולא שמעתי התייחסות אחת לא לעובדות שהעלתי לגבי זה שכן זורקים את העופות שנעשו מאז בדיקת הסכינים האחרונה [בכשרויות המהודרות] ולא לגבי הנקודה ההלכתית שהעליתי לגבי הכשרויות שאינן מהודרות של ביטול ברוב. שמעתי הרבה דמגוגיה.

  17. אני מוחה על לשון הרע הקשה על הרב אמנון יצחק
    לרב אמנון יש אין סוף מקורות והוכחות וצד השני אין כלום
    אווי כמה עומק הדין למעלה יהיה קשה
    על הנאה של 3 שניות של אוכל שעובר בלשון מוכנים לאבד את העולם הבא
    בבקשה יהודים אל תסמכו ותבדקו הכל, תעשו תשובה ותדבקו בבורא באמת

  18. אני מוחה על ביזוי תלמיד חכם האמת הרב אמנון יצחק שליט'א הרב הצדיק והקדוש. ואני מוחה על השקרים שלכם שאתם משקרים עם ישראל בשביל והכל בשביל הכסף כמו תמיד!!! לפני עיוור לא תיתן מכשול

  19. זה ששמעתה הרצאה אחת מתוך מאות הרצאות שכוללים גם את הנושא הזה,זה לא אומר כלום.
    חשבתה שהרב שליט"א ידבר בכל ההרצאות על כל סוגי השאלות של כל האנשים למיניהם ?

    אבל מה שבטוח, שלא היתה אף שאלה ששאלו אותו על הכשרות,ולא ענה בהוכחות ברורות.
    הרב לא עונה בתשובות כמו לדוגמא ,הכל שטויות,הכל פוליטיקה,האיש הזה הוא… ,. כמו שכל מיני רבנים עונים .
    ובמיוחד בנושא הזה.

    וחוץ מזה,הרב גם הזמין את כל השוחטים והבודקים וכל אלו שבמקצוע השחיטה ואת כל מי שיש לו טענה כביכול לסתור את ההוכחות שהרב מציג.
    ועשה על זה יום מיוחד בבית הכנסת שלו.
    וקרא מפורש לכוולם לבא להתמודד,
    ואכן באו קצת,ונתן לכולם בימה לדבר ולטעון,והשיב בכזאת תשובות ברורות ההפך, והכל מוסרט באתר שופר בקטגוריית "כשרות הבשר והעוף" .
    וכן כל השאלות שתירצתה… הכל מופיע שם עם תשובות ברורות,וכמובן גם הוכחות.

    וגם הרב שרבני המשגיח של הרב פינקוס ראש ישיבת שובה ישראל,דיבר איתו טלפונית 32 דקות
    וכמובן שחשב שהוא יתקן את הרב אמנון יצחק כמוך… ויוכיח לו הפוך.
    אבל בסוף,הרב ענה לו על כל השאלות והוא הודה לו שענה לו על השאלות.אז שענו לו על כל השאלות ולא היה לו כבר מה לומר,ענה,שיתקשר עוד פעם עוד שבוע,וכמובן שלא חזר,כי לא היה לו מה לומר.והשיחה מוקלטת בשלמותה באתר שופר.

    וחוץ מזה,איך יכול להיות שיש מאות עדויות וכולם מעידים על אותו דבר,ואתם או אחרים לא בדקו את הבעיות שמאות מעידים עליהם,בלי שום נגיעה מצד השוחטים,והפוך,אפילו שלקחו סיכון שיעיפו אותם מהעבודה בגלל זה.

    והתשובות שהעלתה לא עונים בכלל על הטענות העיקריות של הרב אמנון יצחק.

    אז כל מי שיש לו קצת שכל,יכנס לקישור ויבדוק.

    כי חבל שלא תקומו בתחיית המתים כמו שהזוהר כותב,
    ועוד כותב הזוהר,שכל התורה שלו הולכת לפח,ושאין לו חלק באלוקי ישראל,והוא מאוס בעיני הקדוש ברוך הוא.

    ומי שמקפיד בזה תסתכלו כבר באתר שופר את ההמשך.שהקדוש ברוך הוא דן אותו לזכות אפילו שהוא לא זכאי,כי הוא אוכל כשר.

    חוץ מזה שהפלא יועץ ועוד.כותבים שדבר ראשון מכל החומרות זה להקפיד על מה שהוא מכניס לפה.

    ועוד כותב הפלא יועץ "ושיברח מאה שערים של התר, כדי שלא יכנס באחד של איסור"

    ובנושא הזה זה מאה שערים של איסור.

    אני לא מדבר סתם,לפני שהפסקתי לאכול,בדקתי כמה חודשים את הנושא טוב טוב.
    ובעצמי דברתי עם אנשים שחלקם במקצוע והודו לי,
    וגם עם תלמידי חכמים שרובם אחרי שאמרתי להם את העובדות,לא היה להם מה לומר.
    פשוט על כל טענה שטענו,הראיתי להם בהסרטה איך ששוחטים בפועל, (וחלקם הסכימו,וחלקם לא אוכלים…)
    אני מדבר כאברך שלמד בישיבה מישיבה קטנה שיעור א.
    ולמדתי בפועל את ההלכות בנושא.

    בקיצור בדקתי את הנושא עד הסוף,ורק אז הפסקתי.

    וממליץ לכולם גם לבדוק,כי לפי מה שבדקתי ב100% כל מי שימשיך,אין לו חלק באלוקי ישראל ולא קם לתחיית המתים.

    https://www.shofar.tv/articles/12154
    זה מדור הכשרות.

  20. אתה כותב כביכול יש לי מערכת כשרות… אני אינני מתפרנס משחיטה, אני רק משלם על העופות כמו כל אזרח אחר… התשובות שלי בענין זה כאן באתר כתובות כבר הרבה זמן וזכו להרבה תגובות, חלקן פוגעניות יותר חלקן פחות, אבל שום תשובה ענינית על הבירור העובדתי וההלכתי שעשיתי לא קיבלתי. האם כך דרכה של תורה? רק להשמיץ ולפגוע?

  21. הרב אמנון יצחק שליט"א שטח את טיעוניו בראש כל חוצות, ביררנו את טענותיו בצורה מעמיקה וראינו שעובדתית וגם הלכתית אין ממש בדבריו. אני חוזר שוב ושוב, אכן חובה לצרוך מוצרי עוף ובשר מכשרות מהודרת, אבל לומר שבכשרויות המהודרות אין בדיקת סכינים, ושאם נמצאת פגימה לא זורקים את העופות, זה פשוט עובדתית לא נכון. כמו כן כאמור, גם בכשרויות שאינן מהודרות כשלא זורקים תמיד את העופות הסברנו את החשבון ההלכתי.
    אני חושב שמי שחצוף זה מי שמכפיש את מערכות הכשרות שנתייסדו וקיבלו הכוונה מגדולי הפוסקים הגרי"ש אלישיב הגרא"מ שך הגר"י לאנדא, בדץ העדה החרדית לדורותיהם ועוד רבים רבים אחרים.

  22. יש לי הצעה פשוטה, אני מעתיק לך מה שביררתי, ואתה תשלח לכל רב מרבני שופר שתרצה ותבקש לא סרט ולא שום דבר אחר, רק תשובה על השאלות האלו ממש, תשובות עניניות יעזרו לכולנו הרבה יותר מקללות ונאצות על הפסד העולם הבא…:
    מסקירה מדוקדקת שעשיתי התברר לי כך:

    תחילה אקדים כלל הלכתי, הואיל ובכל ליין עומדים שלושה שוחטים שכולם משליכים את העופות השחוטים למקום אחד, נמצא שכאשר יש פגימה באחד הסכינים, העופות ששחט שהם בעצם בחשש טריפה כיון שאנו לא יודעים מתי אירעה הפגימה, אמורים להיות בטלים ברוב, שהרי העופות של שני השוחטים האחרים רבים על אלו של השוחט שיש בסכינו פגימה. וכאן אנו באים למחלוקת גדולה בין הפוסקים, שהרי הכלל הוא ש”חתיכה הראויה להתכבד” כמו שניצל יפה וכדומה, אינה בטלה ברוב, ונחלקו הפוסקים האם גם “תרנגולת בנוצתה” ללא הכשרה והכנה, גם נחשבת “חתיכה הראויה להתכבד”.

    השולחן ערוך מכריע בכך לקולא, ולכן בכשרויות הפחות מהודרות ואינני רוצה לנקוב בשמות, סומכים על דעתו של השו”ע ועל כך שיש כאן ביטול ברוב, ואגב כאשר מאכל שאינו כשר בטל ברוב, הוא מותר באכילה ללא כל פקפוק, “ביטול ברוב” הוא כלל הלכתי בלתי ניתן לערעור. ופוסקים אחרים הכריעו לחומרא, מחמת הכלל הנ”ל של חתיכה הראויה להתכבד.

    בכשרויות המהודרות, כמו בד”ץ העדה החרדית, שארית ישראל, הרב לנדא, הרב רובין ועוד לא סומכים כאמור על שיטת השו”ע בזה, וכל הליין הולך לאשפה [עדה חרדית]! או מועבר לכשרות רבנות רגילה ללא החותמת שלהם [שארית ישראל רובין], כולל העופות הכשרים של שני השוחטים האחרים! לכן במערכות כשרות אלו בדיקת הסכינים היא כל 4 דק’ ולא כל 15 דק’ כמו בכשרויות הפחות מהודרות, כיון שכאשר יש פגימה בסכין הנזק הוא עצום [יש כשרויות שיש בהן שני סוגי בדיקות סכין, בדיקה על ידי השוחט כל ארבע דקות ובדיקה על ייד בודק מומחה פעם ברבע שעה, ובכל מקרה גם למנהגם אם השוחט מוצא פגימה, הוא זורק את כל מה ששחט מתחילת הארבע דקות].

    נמצא, שהטענות שהזכרת בשאלתך הקודמת נובעות ראשית מחוסר ידיעת ההלכה, כפי שכתבתי לך לגבי אותו רב בחריפות, וגם מטשטשות את האמת! שכן הכשרויות המהודרות מבחינה טכנית כלל לא נוהגות כפי שהוא טוען. אני חושב שמי שעושה מעשה כזה, להוציא לעז על כל השחיטה בזמנינו תוך רמיסת כבודם של תלמידי חכמים עצומים שמפקחים על השחיטה, עושה מעשה חמור ביותר!

    טענת הרב יצחק ששוחטים בדקה 30 עופות אינה נכונה, הממוצע הוא 10 עופות למהדרים עד 14 עופות לפחות מהדרים.

    האמירה המסוכנת ששמעתי ממנו שהיום במקום פגימה אומרים "הרגש" ומכשירים נבלות, מבזה את אומרה, שהרי כל בודק סכינים יודע את החילוקים האלו…

    אמת שבזמנינו שהשחיטה המונית לקנות עוף מהודר זה לא מותרות, זה ממש כדאי ומומלץ, גם מי שמיקל בשאר מאכלים לאכול כשרות פחות מהודרת יאכל עוף מאחת המערכות כשרות שהזכרתי ואז לכל הדעות אין מה לחשוש.

  23. ומי אמר שכבוד הצדיק גדול מחזירי התשובה בדורות חכם רופא הנפשות ומישר השכלים רבי אמנון יצחק שליטא לא עובד עם רבנים? הרי המוני שעורי מומחים היו באתר שלו על זה גופא!!!
    והסרטון עם המשחטה שהיתה באור יהודה נראה לי עם המהירות שחיטה של עוף כח שתי שניות עם כל הבעיות וחוסר נקיון סכין ונוצות וכו מלבד חוסר ההרגשה מצד החזקת העופות בכזאת מהירות לאורך זמן איך יכול כשר?!-> המשחטה הזאת נשרפה 2-3שבועות לאחר הקרנת הסרטון…!!!
    וגם במקומות אחרים המהירות עצומה.
    והרב עובדיה והרב עמאר הראשון לציונים +הרב מוצפי ושמו הנכבד הגאון בן ציון דברו חמורות בשחיטה ואמנם הרב נו אפי דיבר אחרת אבל חכם בן ציון לא הסביר למה ומה היה שם ומה עכשיו בסדר.
    הגרע יוסף זיעא אמר שאם שוחטים מעל 20% חלק אין דבר כזה והתבטא חמורות אז איך מוצרים חופשי כל הזמן 60 אחוז חלק?!!!!. זה הרב עובדיה מוקלט.
    והרב עמאר אמנם אמר קצת אחרת לאחר זמן אבל מוקלט מדבר מול הרב עובדיה שהוא ראה בכל החוגים שאומרים משהו שהוא לא חלק שהוא חלק!!!!?? בכל החוגים!!!! ולספרדים זה טרף.ואיך תסמוך לאשכנזים בכלל עם זה הענין.
    ומה עם החלב ( בסגול) שדיבר ענק הענקים בהלכה ובידקה הגיבור הענו הגרי יוסף זיעא , שיש חלב בשוק בכמות גבוה מאוד וזה הרי כרת דאוריתא!! ואני שמעתי אותו ברדיו אומר שמביאים בשר בשם כשר עם חלב לארץ וסומכים שניקרו ואנשים רואים כשרות וממילא יבשלו ולמחרת יבשלו באותם כלים !!!!
    ולגבי ההוא שחירטט אם יש פה החמרות של הדיוט איך לא שם לב לעצמו שאין פה חכמה בשאלה לעניות דעתי שהרי זה לא ספק [שנראה מאוד קרוב לודאי בחלק מן הענינים] בהלכה אלא במציאות ומדובר באיסורי תורה.
    [*איך כתבו פה באתר שזה נגיעות מאישיות זה לשון הרע ברבים על תלמיד חכם ואחד שהזוהר תרומה אומר שהוא למעלה מתלמיד חכם.
    השערות על נגיעות אישיות ועוד נכתב כודאי?!? אפילו על איש פשוט ואין יהודי פשוט ודאי לא בהלכות לשון הרע ובן אדם לחבירו אבל שכן אדם כזה ועוד נרדף כזה אירי כל מה שעשו לו על לא עוול בכפו בבחירות ואחרת שוב להוסיף עליו כאילו הכל מחוסר הבנה בשחיטה כשפעל לפי ידע מציאותי וזה בתוספת לנגיעות אישיות?! איך אפשר לכתוב דבר כזה…..

  24. לגבי התגובה ששלחתה בשעה שלוש ועשרה.
    אכן שלחתי את זה .אבל בנתיים,התשובה היא כל כך פשוטה.וזה חלק מהטענות העיקריות של הרב.חבל שלא שמעתם את הצד השני.הוא עונה על השאלות האלו ששאלתה כאן,מאות פעמים.

    אז אכן אני יענה לך אחת לאחת,. (אני עונה רק אחרי שאני בטוח ????%)

    טענה ראשונה. זה לא שלפעמים ליין אחד יוצא טרף,אלא הפוך.וגם אם זה לא נראה הגיוני,אז זה מוסרט וחשוף לכולם באתר שופר .
    לפעמים אולי ליין אחד יוצא כשר, וגם זה רק בעופות.כי בבקר הרוב לא כשר בית יוסף וגם לא לפי הרמ"א.
    (הרב עובדיה יוסף אמר וכמובן גם מוסרט שלא יכול לצאת אפילו רבע מהכמות שמוציאים כל הבדצי"ם בלי סירכות .כך אמר ומוסרט.)

    טענה שניה,לגבי הסכינים.
    מכמה סיבות זה לא מתקרב בכלל למציאות מה שכתבתה
    .השוחטים בעצמם מעידים אחרת והרבה מהם גם מלנדא ושארית.
    וכן הבדיקה שלהם.צריך שמי ששוחט לא יבדוק,אבל מה שרואים במצלמה ועדות של שוחטים בעצמם,שכן הם בעצמם בודקים.
    וגם כתוב שצריך לבדוק במקום שיש להם אפשרות לכוון את הלב,ומקום שקט שהלב יהיה צלול. אבל בפועל,רואים בהסרטות ובעדויות השוחטים עצמם כולל לנדא שארית וירושלים, שבודקים בתוך כל הרעש של המשחטה.
    וכן כתוב שבדיקת הסכין זה רק ביבש.
    אבל בהסרטות ומהשוחטים רואים אחרת,שמעבירים סמרטוט לח,וישר בודקים.
    וכן הפעמים שצריך לחזור על בדיקת הסכין…זה לא רק פעם וחצי/שלוש.כמו שרואים מהעדויות של השוחטים עצמם וההסרטות…
    אז רואים שמה שכתבתה,(העתק הדבק)

    נמצא, שהטענות שהזכרת בשאלתך הקודמת נובעות ראשית מחוסר ידיעת ההלכה, כפי שכתבתי לך לגבי אותו רב בחריפות, וגם מטשטשות את האמת!

    זה לא הולך על החשיפות של הרב אמנון יצחק שהלך לבדוק קודם וטחן את הנושא.

    ולידיעתך,40 שנה לא תפסו את הרב אמנון יצחק אפילו לא על שקר אחד, אפילו שלא חסר אנשים שרוצים למחוק אותו.
    והפוך כל מה שדיברו עליו כל הבדיות שלא נותנו לו אפשרות להתגונן,
    וההוכחה שזה רק הוצאת שם רע,היא.שהוא אכן תבע הרבה מהם,וזכה כבר במליוני שקלים,וכן השקרים על הבן והחתן שלו.הם זכו בהרבה ???? על תביעות של הוצאת שם רע.

    והרב אמנון יצחק מוכן גם להתמודד איתך וגם עם כל מי שרוצה לשמוע,רק הבעיה שהצד השני לא רוצה לשמוע.

    אז עם כל הכבוד שאתה הדיין,אבל מההתכבות זה נראה שהדין בצד השני.

    אז ממליץ לך משהו פשוט.
    לבדוק לפני שאתה עונה לי את התשובה הבאה.
    כי דיין לא יכול לענות סתם תשובות לא לעניין כמו שראינו כאן למעלה.

  25. 1. אני חוזר שוב, אינני מדבר על משחטה מסויימת שיתכן שאינה בסדר, אני מדבר על השחיטות שהזכרתי.
    2. מה שדיברתי על אחוזי החלק, זה כמובן נוגע לבשר ולא לעוף, וגם בזה אכן חובה כפולה ומכופלת לקנות רק מכשרות מהודרת ששם אכן יש הקפדה מאוד גדולה על בדיקת הריאות ובכלל.
    3. כנ"ל לגבי חלב. ובכלל כשרות מהודרת אינה מוכרת חתיכות הטעונות ניקור.
    כל שאר הנאצות שכתבת מכל הסוגים אינני מתייחס מחמת הסלידה האישית שיש לי לכזה [חוסר] תרבות כתיבה.

  26. 1. מגוחך לומר תראה באתר שאין ליין שיוצא כשר…
    2. לגבי מה שהערת נכונה שצריך שלא השוחט יבדוק, אכן נכון ולכן כל רבע שעה יש בדיקה של מומחה חיצוני, הבדיקה בינתיים כל ארבע דקות היא רק לתוספת חומרא והיא מועילה להכשיר את העופות שבין בדיקה לבדיקה, כיון שההוראה שלא השוחט יבדוק אינה לעיכובא ורק לחומרא בעלמא. ברור לך שהוראות כלליות אלו היו למראה עיניהם של גדולי הפסיקה שעומדים מאחורי גופי הכשרות.
    3. כנ"ל לגבי הבדיקה ביבש שאינה מעכבת ואכן כל רבע שעה הבדיקה ביבש לגמרי ובחדר אחר במתינות רבה! פירסם בענין זה הרב יברוב מאמר רחב עם תיאור כל ההנחיות בענין. שום דבר כאן לא חדש הכל נשקל על ידי גדולי הפוסקים ונעשה תוך הנחייתם.

  27. 5 דברים שטעיתה.

    1.אמרתי לך לבדוק אפילו אם תגיד שזה מגוחך.
    הזוהר כתב שזה אחד משלושה שישראל יכשלו בדור האחרון.

    2. הרב מוצפי ועוד רבנים (שכעת לא זוכר את שמם,אבל מופיע בקישור ששלחתי למעלה)
    אבל במילים של הרב מוצפי."האנשים שאחראים על הכשרות זה לא גדולי הדור אלא אנשי רשע ואנשי פשע וזה מונופול ומי שאומר שיש כשרות שאפשר לסמוך עליה זה שטויות במיץ,אני ראיתי בעצמי."
    עד כאן זה מילה במילה מההסרטה של הרב מוצפי שגם מופיעה באתר.

    3.זה שהבדיקה בלח לא אמרתי שזה מעכב אלא אגב.
    אבל השאלה שלי,למה התייחסתה רק לפרט היחיד שלא מעכב מתוך שאר הבעיות בסכין שכן מנבלות את העוף או הבהמה???

    4.התשובה עוד פעם לא עניתה לעניין,כאשר אתה יכול לבדוק. ואתה אומר השארות… "דיין" דיין חייב לבדוק ולא יכול לטעון לדעתי,לדעתי,לדעתי.ובמיוחד שזה מיועד בווידאו…

    5.אני כבר מראש יודע שלא תבדוק,אז מבקש שתבדוק לפני…

  28. 1. אין רלוונטיות לציטוט הזה מהזוהר השאלה היא כרגע עובדתית מה קורה במשחטות.
    2. אני מכיר מקרוב את שחיטת שארית ישראל, והאחראים על השוחטים במישרין הרב יברוב והרב שוורץ הם צדיקים שאין כמותם, אני מניח שכך בכל הכשרויות המהודרות.
    3. לא הבנתי את דבריך, ברור שכאשר נמצא איזו בעיה בסכין פוסלים את כל העופות למפרע משחיטה קודמת, למה הייתי צריך להתייחס עוד??
    4. כאמור בדקתי, אבל יש אנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם…

  29. דיין האם ביקרת פעם באופן סמוי באחד במשחטות הנל?????
    הרי ידוע בכל תחום בתעשייה יש טעויות אנוש ובעיקבות כך בחלק מהתחומים הפסד ממון רב!!!
    ומי כמו יחיד ומיוחד הרב אמנון יצחק שליט"א מוכן להפסיד 250,000 אפילו ששלושה פוסקים היתרו לו על טעות שהיה!!!

    וזה לא חדש שבהגעת ביקורת למפעל יש הכנות מראש והצגות בפועל.
    (ומניסיון של שנים במפעל תרופה הידועה בעולם- כשהיה מגיע ביקרות משרד הבריאות הישראלי/אירופאי/FDA הכנות חודש ימים להגעתם)
    וממש כך במשחטות כשמגיעם הרבנים….. מתחילים ההצגות והשקרים , להנמיך קצב העבודה וכו' ????????????
    כמה שבמפעל תרופות זה היה מגוחך אבל בעניין הבשר עצוב לגמרי

    אשרי דור שיש להם את הרב אמנון יצחק שליט"א ומסכן מי שלא מבין.

  30. כבוד הרב אמנון יצחק שליט״א דובר אך ורק דברי אמת. הרב נוהג תמיד לבסס את דבריו על הוכחות ואמיתויות מן השטח ולא מביע את דעתו האישית כמו שנעשה כאן מפי דיינים שלא אמורים לנקוט בדעתם האישית אלא להסתמך על עובדות ונתונים.
    כמו כן הרב הצדיק אינו יסכן לעולם את זכויותיו המרובות והגדולות בשביל לשון הרע אחד על כשרות מסוימת או שחיטה ורב ספציפים, אם מוציא דבר מפיו הינו דבר אמת שדאג לבררו עד עומקו ורק לאחר מכן לצאת אל הציבור ולהודיע. כמו כן אין בדבריו שום ״ נגיעות אישיות״ כמו שנאמר כאן ההפך הוא הנכון. הרב כביכול ״מסכן״ את עצמו בעזיבת קהל השומעים שלו בזה שמוכיח אותם ואומר להם את האמת שלא הרבה אוהבים לשמוע אבל מי שדבק באמת, באמת! אינו יכול לראות עוולה שמתרחשת מבלי להזהיר את הציבור. לכן כל מי שטוען שאין בעיות בכשרויות מבלי לחקור ולברר לעומק כמו שכבודו עשה אין להאמין לדבריו עד שלא יוכיחו אחרת. מצער שאין שום כשרות לסמוך עליה כיום אך השחיטה הפרטית של הרב הינה הכי מהודרת שקיימת היום וממליצה לכולם להתחבר לקהילות פז כמו שאני ובעלי עשינו ולאכול בלי חשש! לא תמיד יש הרבה בשר ועוף אבל זה בהחלט מספיק וזה רק אחד מן הדברים שמעידים על כך ששחיטתו הינה המוקדפת ביותר שכל פעם יוצא מעט ולא כמויות כמו בשחיטה התעשייתית והמסחרית.
    אוהבים את כבוד הרב ותומכים בו!
    אשריו ואשרי חלקו בעולם הזה ולעולם הבא.????????????

  31. לצערי אני נאלץ להשמיט הרבה תגובות של הקבוצה שלכם בגלל הנאצות והקללות שאתם מצרפים והנוהג הנפסד לדבר בצורה מאוד לא מכובדת ולא ענינית, הפעם הסתפקתי רק בלמחוק לך שתי שורות מיותרות…
    בהחלט ביקרתי באופן סמוי במשחטות, ואני חוזר ואומר שאני משוכנע שיש הבדל עצום בין המשחטות המהודרות קרי העדה החרדית ושארית ישראל [בהם ביקרתי] לבין שחיטה פשוטה שאינה מהודרת. יחד עם זה שמעתי את הטיעונים ולא רק ראיתי סירטונים, הטיעונים שהעלה הרב יצחק מתעלמים מכל דיונים ההלכתיים שנאמרו בזה ונוהגים בזה מהם אלו שציינתי לך, ולטעמי מי שמתעלם מהמציאות ומהחשבון ההלכתי שוגה בדרכו, וזה לא משנה כרגע אם זה נובע מטעות בהבנה בשוגג או מתוך נגיעה זה בכלל לא הנושא, העיקר הוא שהטיעונים רצופים בשגיאות של ממש.
    אדרבה, קחו את מה שכתבתי והביאו תשובות עניניות לא כמה כסף מפסיד ושאר פופוליזם.

  32. אני מכבד את אמונתך ברב יצחק, אני רק לא מבין למה כשאני מביא נתונים עובדתיים והלכתיים זה נקרא שלא בדקתי…
    אגב הנושא של מהירות השחיטה אינו הבעיה העיקרית, אפשר גם בסירטונים של הרב יצחק לראות שחיטה מאוד מרשימה מבחינת אופי אחיזת העוף והסכין וצורת פעולת החיתוך! אלא שבעין בלתי מקצועית שומעים רק את קירקורי העופות וזה נראה גרוע…
    הנושא המרכזי הוא בדיקת הסכינים, ובדיקת העוף אחרי השחיטה, ובענין זה בכשרויות המהודרות משקיעים הון עתק לבדוק עוף אחרי עוף ריאות וצומת הגידים עם חיתוך ברגל, דברים שבהלכה כלל לא מובאים, והתעוררו רק בשנים האחרונות מכמה סיבות. שלא לדבר על ההשגחה היתרה בתחום מליחת העופות שהוא תחום בעייתי מאוד בכשרויות הפשוטות.

  33. הכותב באתר התלונן על צורת כתיבה לא מכבדת ונאצות שעל כן נאלץ למחוק תגובות או חלק.
    א) אחרי השחיטה למהדרין שעשו לכבוד הרב אמנון יצחק שליטא גדול מחזירי התשובה ב א מ ת בבחירות שמילא גם קודם את כל הישיבות של אלו שבגלל פוליטיקה סרוחה יצאו נגדו , והמשיכו לשחוט אותו בחבורה רבה והפצע וחבורה, אפשר להבין ולהרגיש את אלו שמגיבים איך שמגיבים.
    הרי זה לא עניני שלא נדבר על בעיה הלכתית מוסרית לאדם יהודי פשוט כל שכן לענק באומה כמו חכם אמנון יצחק שליטא לומר שזה שיצא בשחיטה זה ״מנגיעות אישיות״ , ולכן אחרי שחיטת ״בית יוסף״ שעשו לו בבחירות עם שיוף סכינים בטח תבין למה הגיבו לך כך.
    ב)למה כבודו כותב: ״הקבוצה שלכם״ וכי אי אפשר להגיב ענינית מאיפה אתה יודע או ממצב זו בתור תגובה פבל ובית או ארגונית. הרי זה עניני. ני למשל בכלל לא מהאזור שלהם.
    זה הרי מצוה למחות על בזיון של יהודי כל שכן של תלמיד חכם וכל שכן של ענק מזכה הרבים כזה שלמעלה מתלמיד חכם בכמה ענינים והוא בעצמו רב וגדול בחלקי תורה אף כי לא עוסק בעצמו בפסיקה בגלל שעסוק בלב על את האחים שלו מסבלות מצריים.
    אם לא היית כותב נגיעות אישיות מספקולטיביות שבפרט לא ראויה מול איש כשר מהדרין כזה בענין הזה לא היו מגיבים לך כך.פשוט הגיבו על בזיון כו ולכן ראיתי את הפרטים המקימים מצות כקבוצה…

  34. אם התפרש מדברי פגיעה כל שהיא באדם כלשהוא הנני מתנצל. אני רק מבקש שתבררו את הפרטים שכתבתי, ויותר ממה שכתבתי לא כתבתי מחמת אריכות הדברים, אני משוכנע שהאמירות כנגד השחיטה המהודרת אינן מוצדקות, ואינן מעמיקות, מי שיודע את המציאות שהצגתי ואת המשא ומתן ההלכתי בכל הענין יודע שנעשה כאן עוול כנגד מערכות הכשרות, ופגיעה חמורה בגדולי ישראל שמגבים אותם.
    אין לי ענין לומר שום דבר כנגד אף אדם, אבל בהחלט אני שולל את הדרך בה משמיצים בצורה הכי חמורה אנשים שעושים עבודת קודש, ומונעים על ידי כך יהודים כשרים מאכילת עופות שלא בצדק, והכל מתוך חוסר מקצועיות וחוסר בקיאות.
    הנושא של הבחירות אינו מעניני, אין לי קשר עם תנועת ש"ס וגם לא הצבעתי להם מעולם, חבל לערב שטויות בנושא חשוב זה.

  35. אין לי כח כעת לכתוב שוב התגובה שלא העלתם . נלמד זכות למרות שקשה לשער, שלא עברה
    אומר בקצרה: ״השערת דמיון ספקולטיבית (ואולי היא באמת מאיזה נגיעות כמו הרצון לישוב כמו שתה רוצה לחשוב גם מצד מחשבה קדומה) על גדול מחזירי התשובה במשך 40 שנה במסירות נפש שהוא פעל בכשרות ״מנגיעות אישיות״ מה שברור שאינו נכון עובדתית כי זה תוצאה ממה ששלחו רבו הרב יהודה שפירא זיעא תלמיד בחזוא זיעא זצוקל לפני 20 שנה וחזר לענין לאחר ששמע שוב על בעיות חמורות נוספות>> היא חמורה ביותר. נא לעשות תשובה בלי תירוצים והסחות כיוון ודעת. תשובה מתוך כניעה. ומקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים לא יכולים לעמוד. בגהנום יש גם דינים ומי שלא פוחד מגהנום על מנת להרתע בעצם כופר כי בעצם כופר באמונה ובקבלת עול כי אם היה מאמין היה בעצם מאמין שיש גהנום וממילא פוחד על משהו גם מצד לגרמיה ושהרי בדברים אחרים הוא לגרמיה במידת מה אז כאן אם לא פועל בגרמניה סימן שלא מאמין באמת בברור בגהנום שהרי אינו פוחד בחדר יב סימן שלא באמת אוחז בזה וזה מרטה עם שאר האמונה ושהתורה בבחינת חכמה ולא חכמה שברצון. שוב זה שהאתר מזכה בענין ונושאים חשובים לא גורם להחניף , אדרבא. אם יש בו יראת שמיים והמלאך ה צבאות קבל תורה מפיהו ואם לא אז אל תקבל תורה מפיהו! אז יאללה לעשות תשובה על כתיבת ״נגיעות אישיות״ ולפרסם התנצלות ב ר ו ר ה וכנה בהטמעות שלה ולבקש ישיר מהרב אמנון סליחה שיבלי כי אם לא יסלח….. וואו או וואו….
    ני לא חסיד שלו ולא מהקהילה. לא שזה משהו שאינו מעלה אמנם זה המציאות וני כותב כי מצווה להוכיח ולמחות.

  36. מה הקשר קיימתי מצוצי למחות כאילו זה ענין של טיקים…. חו
    אתה צריך לקיים מצוותך לשוב התשובה ואז אותי יהיו עניניים אתך
    ואולי כדי להיות ענין מלמד התשובה תכתוב שאלות לרב אמנון שליטא או תלבן איתו. באמת אולי יש צדק בדבריך איני יודע. ני רק רק ראיתי ושמעתי וראיתי הברחות הערבים כולל מה שקרה אצלנו בצפון ואת מהירות השחיטה וחלק משיעורי הרבנים הגדולים והחלטתי להמנע
    אבל אסור להתיר להוציא מהפה או מהמקלדת מה שכתבו ״נגיעות אישיות״ ועל תלמיד חכם ובסדר גודל מבחינת ערך פועלי כמו הרב אמנון שליטא זה עוד יותר גרוע.

  37. ני מכיר משהו שיודע שולחן ערוך כמעט בעל פה לפחות החומר ומרן וכו תלמיד דל הרב עובדיה . הוא גם קרוב משפחה שלי. מאז שביזה חמורות ועוד על כלום בגלל מחלוקת שבעבר היתה הלכתית מבחינת מציאות או לא מציאות על פפושדו [כי היום מציאותית הרבה שנתנו הכשר חזרו בהם מכמה סיבות] , את הרב המיוחד רבה של צפת הרב שמואל אליהו שליטא ולהבל״ח את אביו הענקי מרן הרב מרדכי אליהו [שאמנם לא היה לו מפלגה אבל הוא היה אבו אבוה מרן, כולל מרן בקבלה]. מאז שביזה את הרב מרדכי בפני כמה אנשים ומחיתי ולא שב על זה והחזיק בזה ,שמתי עליו תכנית מחיקה. תורה בלי יראת שמיים יותר גרוע עדיף שלא היה לומד מפורש ממאמר חזל על קב חומטין, ״חבל שהעלת״. זה לא איזה התארגנות של קהילה קדושה וגם אם היה כך מצידם שליטא היה לך לא להתגונן כי מה זה הענין בכלל כשאתה צריך לעמוד מול אלוקים! איך כתבת ומחזיק עדיין במרדך בענין כתיבה על אדם מישראל שלא רק כשר אלא כשר גלאט למהדרין וסופרמן: ״נגיעות אישיות״ . וזה אתה כותב מהשערות דמיון ליבך!!!
    זה שחיטה למהדרין בדרך אגב? איזה הכשר קבלת לכתוב דבר כזה על כבוד מציל בניו של מלך הדרשן המגיד מקים עולה של תורה ותשובה מטהר הנגעים לוחם הקודש ורועה האמונה חכם אמנון יצחק שליטא , שגם פעל פה על פי מומחים של כשרות של עשרות שנים בכשרות כולל רב בשם רבין (עיין באתרו כמה חלקי שעור) והוא בקי עצום היום גם בענין המעשי בשחיטה. יכול להיות שיש לך טענות , אבל שחטת אותו חלק במיקחדת כשכתבת ״נגיעות אישיות״ , זה הטלת דופי זוועתית זה לא דבר קטן. ולא אני צריך לכתוב להרב אמנון שליטא אלא אתה כי לך יש תשובות וטענות ובודאי אם ישך השגות עליו ויתרבה הדעת, ובכלל מגיע לו קצת כבוד היית כותב לו,בתור דיין או מגיע אליו כמו הרב ההוא מהעדה החרדית שלא בא להשיג אלא לשמוע מה הבעיות כדי לפסוק לאנשים….
    אבל למה אתה שולח לענינים צדדיים. לשון הרע יותר גרוע מ3 עבירות. אם היו כותבים על הרב שטינמן זיעא או כו שפועל מנגיעות אישיות (בכלל לא היה לו שום לגרמיה….) היית מזדעזע (טוב היום כבר זה שואה לא מזדעזעים …) אבל על מי שהוא עלה אליו בגיל 97 4 5 קומות אתה לא מזדעזע….
    מה ששנוי עליך לא תעשה לחבירך שנברא בצלם ואח שלך.
    את השחיטה תשאיר כעת בצד תעשה תשובה על השחיטה שלך. זה לא דבר צדדי זה מזעזע ומראה על צורך בתיקון חריף במידות ובענייני בין אדם לחבירו ואשריך שנפלת כי ככה תוכל לתקן מה שחשבת שאולי אתה בסדר אבל זה לא החלקה בפרט בעקשנות עם קשה עורף שלך להצדיק עצמך ולכתוב על מצות התשובה על זה ״בלי נדר״ … זה תשובה של דיין? זה מושבע ועומד מהר סיני. {נו טוב יש שבועה ויש נדר זה לא הענין פה…)
    אענה לך כמוך: בלי נדר יענו לך על הטענות שלך אחר כך, אבל אתה עכשיו תעשה תשובה וכמו שצריך ותתפלל שהרב אמנון ימחל לך ופכי אם לא מה לעשות אכלת אותה ולא יעזור לך לעלות על האוורסט.ותכתוב התנצלות והבהרה ברורה בולטת באתר ובמקום זה אבל גם באתר כולו כדי שיגיע לכל מי שקרא פעם עד כמה שתתפלל שאפשר
    אם אבא שלך היה אדם גדול והיו משמיצים אותו שכל פעולותיו זה ממניעים אישיים צרים כלומר לא לשם שמיים וכאילו לשם שמיים שזה יותר גרוע זה לא היה פוגע בך?! זה היית מרגיש צער מזה?
    וירבה השלום וירבה הדעת ובא לציון גואל.

  38. יישר כח על דברי התוכחה, נראה לי שמיצינו את הענין באופן סופי, ואני מבקש ממך באופן אישי לא להמשיך ולשלוח עוד תגובות בענין, תודה.

  39. אני מוחה על לשון הרע ברב אמנון יצחק….כל החזקה לכל הכשרויות פקעה בתשע"ה …..מי שרוצה אמת ימצא חומר לגבי כל שחיטה עם עדויות מוקלטות ומפורטות במשרדי שופר רחוב מתתיהו 10
    וזה חרף הדמורליזציה והפייק ניוז שעושים לרב ורדיפה שלו ושל משפחתו
    כותב התשובה שאלתי מו"צ ואתה עברת על 7 תנאים לתועלת…..וחמור מזה
    הרב מצפה להתנצלות אנא הסירו את לשון הרע ….
    מי ששמע או קיבל שיעשה תשובה…..
    שפת אמת תיכון לעד…..
    מינימום של כבוד למי שרק לאחרונה לפני מספר חודשים נקרא צדיק בפני מרן שר התורה
    אני למדתי בישיבה של גריינמן גם שם אכלנו שחיטה פרטית
    מדוע רודפים את הרב אמנון …
    הלא צריך לבדוק….

  40. אני רוצה תשובה על הפרטים דלהלן באופן ברור אחד לאחד, זהו, שום מילה אחרת לא!
    אני מעתיק לך מה שביררתי, ואתה תשלח לכל רב מרבני שופר שתרצה ותבקש לא סרט ולא שום דבר אחר, רק תשובה על השאלות האלו ממש, תשובות עניניות יעזרו לכולנו הרבה יותר מקללות ונאצות על הפסד העולם הבא…:
    מסקירה מדוקדקת שעשיתי התברר לי כך:

    תחילה אקדים כלל הלכתי, הואיל ובכל ליין עומדים שלושה שוחטים שכולם משליכים את העופות השחוטים למקום אחד, נמצא שכאשר יש פגימה באחד הסכינים, העופות ששחט שהם בעצם בחשש טריפה כיון שאנו לא יודעים מתי אירעה הפגימה, אמורים להיות בטלים ברוב, שהרי העופות של שני השוחטים האחרים רבים על אלו של השוחט שיש בסכינו פגימה. וכאן אנו באים למחלוקת גדולה בין הפוסקים, שהרי הכלל הוא ש”חתיכה הראויה להתכבד” כמו שניצל יפה וכדומה, אינה בטלה ברוב, ונחלקו הפוסקים האם גם “תרנגולת בנוצתה” ללא הכשרה והכנה, גם נחשבת “חתיכה הראויה להתכבד”.

    השולחן ערוך מכריע בכך לקולא, ולכן בכשרויות הפחות מהודרות ואינני רוצה לנקוב בשמות, סומכים על דעתו של השו”ע ועל כך שיש כאן ביטול ברוב, ואגב כאשר מאכל שאינו כשר בטל ברוב, הוא מותר באכילה ללא כל פקפוק, “ביטול ברוב” הוא כלל הלכתי בלתי ניתן לערעור. ופוסקים אחרים הכריעו לחומרא, מחמת הכלל הנ”ל של חתיכה הראויה להתכבד.

    בכשרויות המהודרות, כמו בד”ץ העדה החרדית, שארית ישראל, הרב לנדא, הרב רובין ועוד לא סומכים כאמור על שיטת השו”ע בזה, וכל הליין הולך לאשפה [עדה חרדית]! או מועבר לכשרות רבנות רגילה ללא החותמת שלהם [שארית ישראל רובין], כולל העופות הכשרים של שני השוחטים האחרים! לכן במערכות כשרות אלו בדיקת הסכינים היא כל 4 דק’ ולא כל 15 דק’ כמו בכשרויות הפחות מהודרות, כיון שכאשר יש פגימה בסכין הנזק הוא עצום [יש כשרויות שיש בהן שני סוגי בדיקות סכין, בדיקה על ידי השוחט כל ארבע דקות ובדיקה על ייד בודק מומחה פעם ברבע שעה, ובכל מקרה גם למנהגם אם השוחט מוצא פגימה, הוא זורק את כל מה ששחט מתחילת הארבע דקות].

    נמצא, שהטענות שהזכרת בשאלתך הקודמת נובעות ראשית מחוסר ידיעת ההלכה, כפי שכתבתי לך לגבי אותו רב בחריפות, וגם מטשטשות את האמת! שכן הכשרויות המהודרות מבחינה טכנית כלל לא נוהגות כפי שהוא טוען. אני חושב שמי שעושה מעשה כזה, להוציא לעז על כל השחיטה בזמנינו תוך רמיסת כבודם של תלמידי חכמים עצומים שמפקחים על השחיטה, עושה מעשה חמור ביותר!

    טענת הרב יצחק ששוחטים בדקה 30 עופות אינה נכונה, הממוצע הוא 10 עופות למהדרים עד 14 עופות לפחות מהדרים.

    האמירה המסוכנת ששמעתי ממנו שהיום במקום פגימה אומרים “הרגש” ומכשירים נבלות, מבזה את אומרה, שהרי כל בודק סכינים יודע את החילוקים האלו…

    אמת שבזמנינו שהשחיטה המונית לקנות עוף מהודר זה לא מותרות, זה ממש כדאי ומומלץ, גם מי שמיקל בשאר מאכלים לאכול כשרות פחות מהודרת יאכל עוף מאחת המערכות כשרות שהזכרתי ואז לכל הדעות אין מה לחשוש.

  41. תגובתכם שהרב יצחק מדבר מחוסר ידיעה נכון ולא נכון לגביי מחפוד ובית יוסף הוא צודק במאה אחוז. לגביי הרב לנדא ולובאויטש הוא כנראה קיבל מידע לא אמין ולכן הטעות שלו גם הוא בן אדם כי לנדא ולובאויטש אפשר לאכול בשקט . אבל לבוא ולומר שמנגיעות אישיות כשמטרתו הכול לשם שמים פשוט מזעזע מה שעניתם

  42. כאשר אדם מתקיף מערכות ענקיות שמונהגות על ידי פוסקים מובהקים וסמכו עליהם גדולי הדור, אין לו תירוץ של מידע מוטעה, בנוגע לכשרויות שהזכרת לא בדקתי אבל אני מניח שהשגיאה קיימת גם שם.

  43. אבל מתנצל,איך אתה אומר כך על מי שהרב קנייבסקי הרב שפירא אמרו עליו שהוא גדול הדור ויחיד בדורו וכו'.

    ועל זה שאתה אומר שהרב אמנון יצחק שליט"א סתם אומר,ענינו לך כבר כמה פעמים על התמודדויות שלו עם שוחטים ואנשי מקצוע ואף אחד לא הצליח מולו,בעוד שזה פנים מול פנים.

    וחוץ מזה,הרב אמנון יצחק הלך לבדוק בעצמו עם מצלמות,וצילם בעצמו.
    וקיבל כ400 עדויות משוחטים ומאנשים שעבדו בשחיטה.
    והכל מוקלט ומוסרט,וניתן לצפייה באתר http://www.shofar.tv

    אבל מה שבטוח, שלא היתה אף שאלה ששאלו אותו על הכשרות,ולא ענה בהוכחות ברורות.
    הרב לא עונה בתשובות כמו לדוגמא ,הכל שטויות,הכל פוליטיקה,האיש הזה הוא… ,. כמו שכל מיני רבנים עונים .
    ובמיוחד בנושא הזה.

    וחוץ מזה,הרב גם הזמין את כל השוחטים והבודקים וכל אלו שבמקצוע השחיטה ואת כל מי שיש לו טענה כביכול לסתור את ההוכחות שהרב מציג.
    ועשה על זה יום מיוחד בבית הכנסת שלו.
    וקרא מפורש לכוולם לבא להתמודד,
    ואכן באו קצת,ונתן לכולם בימה לדבר ולטעון,והשיב בכזאת תשובות ברורות ההפך, והכל מוסרט באתר שופר בקטגוריית “כשרות הבשר והעוף” .
    וכן כל השאלות שתירצתה… הכל מופיע שם עם תשובות ברורות,וכמובן גם הוכחות.

    וגם הרב שרבני המשגיח של הרב פינקוס ראש ישיבת שובה ישראל,דיבר איתו טלפונית 32 דקות
    וכמובן שחשב שהוא יתקן את הרב אמנון יצחק כמוך… ויוכיח לו הפוך.
    אבל בסוף,הרב ענה לו על כל השאלות והוא הודה לו שענה לו על השאלות.אז שענו לו על כל השאלות ולא היה לו כבר מה לומר,ענה,שיתקשר עוד פעם עוד שבוע,וכמובן שלא חזר,כי לא היה לו מה לומר.והשיחה מוקלטת בשלמותה באתר שופר.

    וחוץ מזה,איך יכול להיות שיש מאות עדויות וכולם מעידים על אותו דבר,ואתם או אחרים לא בדקו את הבעיות שמאות מעידים עליהם,בלי שום נגיעה מצד השוחטים,והפוך,אפילו שלקחו סיכון שיעיפו אותם מהעבודה בגלל זה.

    והתשובות שהעלתה לא עונים בכלל על הטענות העיקריות של הרב אמנון יצחק.

    אז כל מי שיש לו קצת שכל,יכנס לקישור ויבדוק.

    כי חבל שלא תקומו בתחיית המתים כמו שהזוהר כותב,
    ועוד כותב הזוהר,שכל התורה שלו הולכת לפח,ושאין לו חלק באלוקי ישראל,והוא מאוס בעיני הקדוש ברוך הוא.

    ומי שמקפיד בזה תסתכלו כבר באתר שופר את ההמשך.שהקדוש ברוך הוא דן אותו לזכות אפילו שהוא לא זכאי,כי הוא אוכל כשר.

    חוץ מזה שהפלא יועץ ועוד.כותבים שדבר ראשון מכל החומרות זה להקפיד על מה שהוא מכניס לפה.

    ועוד כותב הפלא יועץ “ושיברח מאה שערים של התר, כדי שלא יכנס באחד של איסור”

    ובנושא הזה זה מאה שערים של איסור.

    אני לא מדבר סתם,לפני שהפסקתי לאכול,בדקתי כמה חודשים את הנושא טוב טוב.
    ובעצמי דברתי עם אנשים שחלקם במקצוע והודו לי,
    וגם עם תלמידי חכמים שרובם אחרי שאמרתי להם את העובדות,לא היה להם מה לומר.
    פשוט על כל טענה שטענו,הראיתי להם בהסרטה איך ששוחטים בפועל, (וחלקם הסכימו,וחלקם לא אוכלים…)
    אני מדבר כאברך שלמד בישיבה מישיבה קטנה שיעור א.
    ולמדתי בפועל את ההלכות בנושא.

    בקיצור בדקתי את הנושא עד הסוף,ורק אז הפסקתי.

    וממליץ לכולם גם לבדוק,כי לפי מה שבדקתי ב100% כל מי שימשיך,אין לו חלק באלוקי ישראל ולא קם לתחיית המתים.

    https://www.shofar.tv/articles/12154
    זה מדור הכשרות.

  44. אוי לכם המתירים בעם ישראל הכשרים גבוהים בדצ"ים וכו'….אוי לכם האמורים להוציא את עם ישראל מין הספק החולקים זה על זה בזמן שכולכם בעלי עברה של חוטא ומחטאי על משקל ריבית וגזל בזמנים אחרונים אלו בעם ישראל….נבלות וטריפות בחסות של תורה….חילול השם ברבים כולכם….ידוע ברבים שאכילת הבשר אסורה על עם הארץ ובהעדר עבודת המידות המיתבקשת לזכות זו משחיטים את הבריאה ועוברים על איסור בל תשחיט שהרי אכילת הבשר מותרת רק בכדי לגאול את הבריא שתגיע לתכליתה על ידי העלאת לדרגת המדבר אך אלו האוכלים לצורך הרגעת התאווה אסורים באכילת בשר והרי שהם משחטים את הבריא האלוקית….עת לעשות לאדוני הפרו תורתך….משיח בפתח.

  45. סליחה,מה הכוונה לא ענינו לכם על שום שאלה ?
    אפשר בבקשה לומר שאלה אחת שלא ענינו עליה בצ׳אט למעלה.
    הנה אתן לך קצת דוגמא בהעתק הדבק טיפה.
    ותגיד לי על מה עוד לא ענינו…

    אבל מתנצל,איך אתה אומר כך על מי שהרב קנייבסקי הרב שפירא אמרו עליו שהוא גדול הדור ויחיד בדורו וכו’.

    ועל זה שאתה אומר שהרב אמנון יצחק שליט”א סתם אומר,ענינו לך כבר כמה פעמים על התמודדויות שלו עם שוחטים ואנשי מקצוע ואף אחד לא הצליח מולו,בעוד שזה פנים מול פנים.

    וחוץ מזה,הרב אמנון יצחק הלך לבדוק בעצמו עם מצלמות,וצילם בעצמו.
    וקיבל כ400 עדויות משוחטים ומאנשים שעבדו בשחיטה.
    והכל מוקלט ומוסרט,וניתן לצפייה באתר http://www.shofar.tv

    אבל מה שבטוח, שלא היתה אף שאלה ששאלו אותו על הכשרות,ולא ענה בהוכחות ברורות.
    הרב לא עונה בתשובות כמו לדוגמא ,הכל שטויות,הכל פוליטיקה,האיש הזה הוא… ,. כמו שכל מיני רבנים עונים .
    ובמיוחד בנושא הזה.

    וחוץ מזה,הרב גם הזמין את כל השוחטים והבודקים וכל אלו שבמקצוע השחיטה ואת כל מי שיש לו טענה כביכול לסתור את ההוכחות שהרב מציג.
    ועשה על זה יום מיוחד בבית הכנסת שלו.
    וקרא מפורש לכוולם לבא להתמודד,
    ואכן באו קצת,ונתן לכולם בימה לדבר ולטעון,והשיב בכזאת תשובות ברורות ההפך, והכל מוסרט באתר שופר בקטגוריית “כשרות הבשר והעוף” .
    וכן כל השאלות שתירצתה… הכל מופיע שם עם תשובות ברורות,וכמובן גם הוכחות.

    וגם הרב שרבני המשגיח של הרב פינקוס ראש ישיבת שובה ישראל,דיבר איתו טלפונית 32 דקות
    וכמובן שחשב שהוא יתקן את הרב אמנון יצחק כמוך… ויוכיח לו הפוך.
    אבל בסוף,הרב ענה לו על כל השאלות והוא הודה לו שענה לו על השאלות.אז שענו לו על כל השאלות ולא היה לו כבר מה לומר,ענה,שיתקשר עוד פעם עוד שבוע,וכמובן שלא חזר,כי לא היה לו מה לומר.והשיחה מוקלטת בשלמותה באתר שופר.

    וחוץ מזה,איך יכול להיות שיש מאות עדויות וכולם מעידים על אותו דבר,ואתם או אחרים לא בדקו את הבעיות שמאות מעידים עליהם,בלי שום נגיעה מצד השוחטים,והפוך,אפילו שלקחו סיכון שיעיפו אותם מהעבודה בגלל זה.

    והתשובות שהעלתה לא עונים בכלל על הטענות העיקריות של הרב אמנון יצחק.

    אז כל מי שיש לו קצת שכל,יכנס לקישור ויבדוק.

    כי חבל שלא תקומו בתחיית המתים כמו שהזוהר כותב,
    ועוד כותב הזוהר,שכל התורה שלו הולכת לפח,ושאין לו חלק באלוקי ישראל,והוא מאוס בעיני הקדוש ברוך הוא.

    ומי שמקפיד בזה תסתכלו כבר באתר שופר את ההמשך.שהקדוש ברוך הוא דן אותו לזכות אפילו שהוא לא זכאי,כי הוא אוכל כשר.

    חוץ מזה שהפלא יועץ ועוד.כותבים שדבר ראשון מכל החומרות זה להקפיד על מה שהוא מכניס לפה.

    ועוד כותב הפלא יועץ “ושיברח מאה שערים של התר, כדי שלא יכנס באחד של איסור”

    ובנושא הזה זה מאה שערים של איסור.

    אני לא מדבר סתם,לפני שהפסקתי לאכול,בדקתי כמה חודשים את הנושא טוב טוב.
    ובעצמי דברתי עם אנשים שחלקם במקצוע והודו לי,
    וגם עם תלמידי חכמים שרובם אחרי שאמרתי להם את העובדות,לא היה להם מה לומר.
    פשוט על כל טענה שטענו,הראיתי להם בהסרטה איך ששוחטים בפועל, (וחלקם הסכימו,וחלקם לא אוכלים…)
    אני מדבר כאברך שלמד בישיבה מישיבה קטנה שיעור א.
    ולמדתי בפועל את ההלכות בנושא.

    בקיצור בדקתי את הנושא עד הסוף,ורק אז הפסקתי.

    וממליץ לכולם גם לבדוק,כי לפי מה שבדקתי ב100% כל מי שימשיך,אין לו חלק באלוקי ישראל ולא קם לתחיית המתים.

    https://www.shofar.tv/articles/12154
    זה מדור הכשרות.

    ובכן זה רק לדוגמא.
    אז רק הסבירו לנו על מה עוד לא ענינו,ותקבלו תכף תשובה…

  46. נכון להיום בכשרות הרב לנדא בודקים סכין ברטוב כל ארבע דקות ע"י בודק סכינים [לכל שוחט יש שני סכינים] כאשר כל העופות מסומנים בסרט מיוחד על הרגל לדעת מאיזה סכין הם. לכל סכין יש צבע משלו אם יש בעיה יודעים בדיוק איזה עופות בעייתים ומעיפים אותם לטרף
    אלו העובדות!!!

  47. מדהים שאפילו כאן לא ענית כלום, רק אמרת הוא דיבר עם אלו ועם אלו וכולם העידו וכו', שאלתי כמה שאלות הלכתיות פשוטות על מה שהעיר, ולא קיבלתי מענה, זה הכל… לא מעניין אותי סיפורי סבתא, אני רוצה לדון הלכתית עם נתונים הלכתיים בלבד, לא גיהנום ולא סיפורים על שוחטים, הלכה וזהו.

  48. ומעבר לזה
    הייתי במשחטה של הרב לנדא בעבר היה שם שאלה על סכין שהבודקים והשוחטים הסתפקו ולא הגיעו לידי הכרעה ושלחו את השאלה במונית לבני ברק ובינתיים העבירו את כל העופות שעל הליין ושעל השולחנות וכו' למקום אחד וסגרו אותם עם מנעול ולאחר שהגיעה התשובה מהרב לנדא שזה לא טוב זרקו לטרף את כל העופות הללו כ800 עופות !!!!

  49. למה שוב אתה אומר שלא ענינו…
    תגלול קצת למעלה ותראה ש,ירון (ואיתמר כהן)ענו לכם על כל השאלות,ובנוסף אגב אמרו עוד משהו חוץ מהתשובה לשאלתכם,והתיחסתם רק למה שאמר באגב,ואמרתם לו שזה לו ראיה, ובכן הצ׳אט למעלה,אפשר לבדוק.

    ובכן אחרי שגללתם למעלה אז אשמח לדעת על מה לא קבלתם תגובה ברורה .

    אבל בבקשה,אל תענו לי עוד הפעם כמו בפעמים הקודמות בלי להסתכל בתגובות למעלה.
    בתודה מראש…

  50. מוחה בתוקף על כל מה שאתם אומרים על הרב אמנון יצחק, גדול מחזירי התשובה. המחזיר בתשובה גדול יותר מתלמיד חכם. הרב אמנון יצחק צדיק והוא מציל את עם ישראל במעשיו הטובים. מי שבאמת מעוניין לדעת את האמת, שילך לרב לראות את כל ההוכחות והעדויות ואז יחליט. מי שמברר סימן שיש לו יראת שמיים.

  51. גם אני מצטרף למוחים כנגד הדיין (שאפילו חושש לפרסם את שמו מאחורי פסקיו) שפוסק בלי לבדוק את הדברים בכלי ראשון. הוי אומר שאם אתה כבוד הדיין טוען דברים כנגד הרב אמנון יצחק שליט"א אז אתה צריך ראשית כל לשמוע את הדברים ממנו ולדון איתו. לפני שאתה מפרסם ברבים דברים לא ענייניים עליו.
    להגיד עליו שהוא נגוע זו הוצאת שם רע.

    מה עם שמוע בין אחיכם ? אתה דיין? רב? מורה הוראה? פוסק?
    הרי גם אם אתה סבור כמו שאתה סובר, הרי ההלכה לא מתירה לך לדון בנושא וכל שכן לדבר כנגד מישהו בלי לברר איתו את הדברים. ולהוכיח אותו אם אתה עדיין חושב שאתה צודק.
    מכיוון שלא עשית כן ולא נגשת לברר את כל פרטי הפרטים ממי שלקח על עצמו לפרסם את בעיות הכשרות הקיימות, הרי שישר דנת אותו לכף חובה. עוד עוון חמור. שהרי על תלמיד חכם אנו מצווים לדון לכף זכות אפילו נראה קרוב לוודאי הפוך.

    אז אם אתה דיין רציני תעשה את המתבקש מאליו ותלך ותשמע את הדברים מאת הרב בעצמו. ולא מחלקיקי שיעורים ששמעת. או משמועות שאתה ניזון מהם. ואל תצפה לתשובות הלכתיות מאנשים שמוחים בפניך על פגיעה בתלמיד חכם ישר ובעל זכויות רבות.
    אם כבר להשתמש במושגים שאתה השתמשת אז לטעון שוב ושוב שלא שמעת תשובות הלכתיות מהמגיבים פה זו דמגוגיה. בגרוש.
    תחפש ותשמע תשובות ממי שפרסם את הדברים. ואל תעיז לדבר לפני שתשמע ממנו.

    מוחה בך ובכל מי שקשור להוצאת שם רע הנוראית הזו. ועל ביזוי תלמיד חכם אמיתי.

    מה גם שעקב אי בדיקת ובירור העניין כראוי הרי שנמצא שאתה מכשיל את הרבים.

    ורק לידיעתך שרבנים חשובים נוספים סוברים כמותו בעניין המכשלות הקיימות בשיטה כיום. גם אותם אם רק תואיל לעשות את המעשה הנדרש וללבן את הסוגייא עם הרב, תשמע ממנו בדיוק מי הם. חלקם גם מסרו שיעורים בנושא והביעו את עמדתם בפומבי.

    מאוד מביש לשמוע ולגלות שככה אתה מתבטא עליו בלי לדבר איתו קודם. לשון הרע גמור. הוצאת שם רע. בושה.

    נ.ב.
    מה שכתבת שאתה מתנצל זה גם מביש. כידוע מהלכות לשה"ר שצריך להתנצל ולבקש סליחה ממי שדיברת עליו. מה גם שלא הוצאת מלב הקוראים את מה שכתבת לפני-כן. רק מראה שגם ההתנצלות אפילו לא כנה ואמיתית. וכאמור גם אם הייתה כנה לא הייתה מועילה כי צריך לבקש מהאיש שעליו דובר.
    אז יוצא שמה שכתבת שאתה מתנצל זה שקר.
    כמה עוונות ירחם השם.

    דווקא שמעתי על בית הדין שלכם. ואחזתי ממנו ומהעומד בראשו הרב פליישמן שליט"א. וחשבתי שמועסקים בו דיינים רציניים. אני מתבייש בכם.

  52. אינני זוכר שהתנצלתי, ובכל מקרה אני חושב שבדקתי מספיק. הטענות שלו הובאו בבהירות, עשיתי את הבירור והגשתי נתונים, מעבר לכך לא עשיתי שום דבר אחר, הוא הביא נתונים ואני הבאתי נתונים, לא דנתי אף אחד, כל אחד מהמעיינים יראה את הנתונים שהביא הוא ואת הנתונים שהבאתי אני ויחליט מה שיחליט. וכי אני דן אנשים? אתמהה… מה שלא פירסמתי את שמי הוא בגלל ההכרח, סיננתי אמנם את האיומים והשפה הזולה, אבל זה שאתה לא מוצא אותם באתר זה לא אומר שזה לא היה…. אדרבה אני בעד שיח הוגן ותרבותי, ואני חוזר ואומר, לא קיבלתי מעולם תשובה אחת על הנתונים הבסיסיים שהבאתי. אין כאן הרבה מה לשמוע, הכל נתונים טכניים פשוטים הניתנים לבדיקה של כל אחד כפי שעשיתי אני… ולגבי הכפשות ות"ח וכו', אדרבה מי שמכפיש את כל גדולי הדור העומדים ללא סייג מאחורי ההכשרים המהודרים הקיימים, בהם הגרי"ש אלישיב הגר"ע יוסף ועוד רבים, עליו נטל ההוכחה שאינו מדבר סרה בתלמידי חכמים, ולא עלי… ודו"ק.

  53. רבני בית ההוראה:
    12/01/2019 בשעה 8:15 pm
    אם התפרש מדברי פגיעה כל שהיא באדם כלשהוא הנני מתנצל.

    דפדף קצת למעלה תמצא את מה שכתבת.
    רק מוכיח את מה שכתבתי בתגובה הקודמת: "מה שכתבת שאתה מתנצל זה גם מביש. כידוע מהלכות לשה”ר שצריך להתנצל ולבקש סליחה ממי שדיברת עליו. מה גם שלא הוצאת מלב הקוראים את מה שכתבת לפני-כן. רק מראה שגם ההתנצלות אפילו לא כנה ואמיתית. וכאמור גם אם הייתה כנה לא הייתה מועילה כי צריך לבקש מהאיש שעליו דובר.
    אז יוצא שמה שכתבת שאתה מתנצל זה שקר.
    כמה עוונות ירחם השם."

    ולגופו של עניין,
    אתה עדיין מתחמק מחקר האמת. אם היית רוצה לברר כמו שצריך היית פונה אליו ושומע את הטענות מכלי ראשון ממנו במפורש, ובמלואן.
    כל עוד שלא עשית כך, אין לך שום זכות ויכולת לשלול את מה שהוא אומר.

    ושוב, הוא הוכיח ומוכיח ויכול להוכיח יותר אם תפנה אליו בתור רב בבית הוראה שמשיב תשובות לציבור, ושברצונך באמת לעמוד על האמת כדי לדעת מהן כל הטענות

    להשתמש בשמות גדולי הדור שאינם עמנו היום.. זה לא לעניין. פופוליזם זול.
    הרי הוא דיבר על המצב שקיים אחרי שהם נפטרו.
    חוץ מזה שהגר"ע יוסף בעצמו אמר את אותם דברים.

    בכל אופן, ההצטדקויות שלך פה (שהבאת נתונים וטענת ולא השיבו לך וכו' וכו') לא מתירות לך עדיין לדבר בעצמך סרה כנגד אדם ירא שמיים תלמיד חכם ומזכה רבים חד בדרא. וכמו שהתבטא עליו הגראי"ל שטיינמן זצ"ל "גברא דמריה סייעא".

    הרב יהודה שפירא זצוק"ל וייבדל לחיים טובים וארוכים הרב חיים קניבסקי סמכו את ידיהם עליו. (עיין במה שכתבו עליו).

    כאשר הגיע לאזניו על הבעיות הקיימות הוא חקר ובדק מה קורה בשטח למד את הסוגיא היטב מכל הכיוונים עם תלמידי חכמים הסתובב במשחטות צילם ושמע עדויות משוחטים ובודקים וראשי צוותות. שלח לכל העוסקים במלאכה לתקן את הבעיות. ולא נענה מהם. רק לאחר מכן הוא יצא עם כל העובדות לציבור והזהיר בפרהסיא בצורה שלא משתמעת לשני פנים על מנת להציל ממכשול.
    אתה אני מניח, לא בדקת בעצמך מה קורה בדיוק עם כל הכשר והכשר, בלראות בעצמך, להסתובב במשחטות ולהציב מצלמות שיתעדו, ולא רק להאמין מה שאומרים לך נוגעים בדבר.

    צר לי שאינך מעוניין לתקן את מעשיך ודברותיך.

    (ומה שאנשים מגיבים ומתבטאים בצורה לא ראויה זו ודאי אינה דרכה של תורה והרי איננו יודעים מי הם אותם אנשים ולמען האמת זה גם ממש לא משנה. הם באים למחות על כבוד התורה ולא להתדיין עמך בנושים הלכתיים).

    אני מוחה בך שוב על בזוי תלמיד חכם שגם בתגובתך כעת לא יצאת מזה נקי. וקורא לך לחזור בך מדבריך, ולבדוק את הטענות מהרב אמנון יצחק בעצמו כמו שראוי לתלמיד חכם לנהוג וכ"ש אדם שמגיב ברבים. כי ניכר שאתה לא מונח הדק היטב היטב הדק בפרטים.

  54. שלום לרבני בית הוראה. רציתי לשאול באמת מדוע אחד מרבני בית הוראה לא ידבר עם הרב אמנון יצחק על הנושא הזה? נטו לדיבור הילכתי ולא יותר.

  55. שלום וברכה . רציתי לשאול אם אני בספק מי צודק בעניין כשרות הבשר, האם אסור לי לאכול בשר מדין ספק דאורייתא לחומרא?

  56. כשיש ספק בהלכה שואלים את פוסקי ההלכה, וכיון שאין ויכוח בין פוסקי ההלכה על כך שמותר לאכול בשר משחיטה מהודרת, הרי ששנינו קטונו מלהיות בספק בענין זה…

  57. 1. אינני יודע. 2. אני בטוח שהוא לא סובר שאסור לאכול משחיטת הבד"ץ או שארית ישראל, אלא שהוא סבור שחומרא נכונה וראויה לבן תורה לאכול שחיטת חבורה, וכדרכו של החזון איש בזה, הנושא אינו קשור רק לזמנינו, וגם לא רק לשחיטה, הגר"ח קנייבסקי אוכל רק מה שנעשה בביתו, כולל לחם. 3. גם אם כך סובר רוב מנין ובנין של גדולי הדור האחרון מכל החוגים והמגזרים עומדים מאחורי גופי הכשרות ומנחים אותם, כך שמי שסובר שמדובר בנבלות וטריפות, הוא קודם כל חצוף. 4. בעיני כדי לאכול משחיטת חבורה, צריך שרבני החבורה יהיו בקיאים ומנוסים בשחיטה, אם מי שעומד בראש החבורה הזו אינו מבין בענין זה בין ימינו לשמאלו כפי שמוכח מטענותיו, לא הייתי אוכל מחבורה זו.

  58. נטען והובאו ראיות בחיבור ״קונטרס העוף״, שמיני העופות עצמם (קורניש, רוק) לא עונים על סימני הטהרה ושהעופות האלו בעצם דורסים.
    לראיה: צורת העמידה והאצבע ברגל, צורת הביצה כד-כד, המקור והעובדה שיש סרטונים בהם תרנגולים מנקרים בשר עוף שעדיין בחיים. לכן העוף בגדר דורס והוא טמא. לאחר מכן מתייחסים לכל הפגמים המתרחשים בעת הגידול והובלת העופות, הזמן שלוקח לבדוק את צומת הגידים והריאות, הסכינים וזמן ההמלחה.
    מכיוון שמעורב בתהליך כסף רב, וזמן = כסף – ייתכן שהסיכוי, לא לעמוד באחד מהפרמטרים האלו, עולה משמעותית. הסיכוי לצרוך עוף טרף גם עולה.
    נוסיף את נושא זיופי המדבקות ויש לנו סיכוי מסויים שהוא גדול מ-0 לאכול נבלות וטרפות.
    אלו עיקר הנקודות אותן מזכיר הרב יצחק.
    יחד עם זאת גם אם אני רוכש בשר מהרב, עדין אינני יודע איך הוא נשחט ואני צריך לסמוך על הכשרות שלו כמו כל חותמת אחרת.

    אני מניח שהרב לא שוחט קורניש ורוק אלא לגורן, שהוא עוף רזה ורובו עצמות.

    בבשר בקר הרב העלה את נושא הסכינים בנפרד ונושא ובדיקת הסירכות בנפרד – שהיא המבחן העיקרי שקובע את כשרות הבית יוסף.

    טענתו הייתה שלא ניתן לבדוק סכינים כראוי גם כשיש 4 סטים ושלושה משגיחים כששוחטים כל דקה פרה.

    בסרטון הסבר על שחיטה בחו״ל מספר שוחט על השחיטה. בגלל תקנות וטרינריה הפרה נרתמת במתקן אבל הצוואר שלה עדיין חופשי לזוז ולכן לפעמים הסכין נפגם.
    יש עוד בעיות בבדיקת הריאות ובצוות והכל בסרטון שנקרא שחיטת בקר בדרום אמריקה
    בקישור
    https://youtu.be/pdHNBdiyMQU
    הוא אומר לקראת סוף הסרטון שאין חלק בית יוסף. אין.

    הוא מחזק את טענותיו של הרב יצחק לגבי הכמויות.

    שוב הדרך היחידה שלי לדעת אם הבשר על הצלחת לא טרף היא ללמוד את הנושא ולראות בעצמי את הבדיקה והשחיטה.

    יש סרטון שחיטה פרטית ובדיקת ריאות של פרה אצל בדף של הרב מנחם אדרי לדוגמא.

    השאלה מה אדם צריך לעשות לאחר שהוא יודע את כל זה? מה ההלכה קובעת?

  59. אכתוב לך את ההשקפה שלי, ובענין זה יש שתי נקודות:
    1. כל החומר שציינת מוכר מאוד ומפורסם, היה גם לנגד עיני גדולי הרבנים שמפקחים על גופי הכשרות. אישית שוחחתי בענין זה עם אחד מדייני בד"ץ שארית ישראל שהוא אדם גדול מאוד ואמר לי שכבר שוחח על כך בזמנו עם הגרי"ש אלישיב. אלו לא נושאים חדשים. אני לא מצוי די הצורך בסוגיא, לא המעשית וההלכתית כיון שצריך בזה הרבה שימוש מעשי שאין לי [ההגדרות של עוף טורף הרבה יותר משמעותיות מניקור סתמי היונים ליד החלון שלי כל הזמן מנקות זו את זו… המראה של העופות כמעט זהה כר מאה שנה, ועוד]. ולא נותר לי אלא לסמוך על גדולי הרבנים ומערכות הכשרות שיודעים מה שהם עושים.
    2. מי שמוביל את מסע ההשמצות נגד השחיטה, כפי שציינו לעיל, לפחות בתחילת דרכו דיבר בחוסר הבנה מוחלט ברמה ההלכתית והמעשית כאחד. אני מבין מתוך דבריך, שעם הזמן גם למד לבסס את טענותיו בנושאים המהותיים שאכן עומדים ברומו של הענין הזה. אבל ברגע שהוכיח שהמטרה מסומנת מצידו מראש, והההבנה שלו אינה מספקת, ועכשיו כבר כל חומר שיוצא כנגד הוא לוקח מיד ביד, אז דבריו אינם יכולים לשמש לשום דבר. זה מזכיר את הפוליטיקה, שם תמיד כל אנשי הימין חושבים כמו הימין וכל השמאל חושב כמו שמאל… הנושא כאן הוא רציני, ונתון לגורמי הלכה מובהקים וותיקים מאוד. זכור לטוב הגאון רבי נחום יברוב שנפטר לפני שנים סופורות שהיה עד יומו האחרון עסוק בפיקוח על שחיטת העופות והיה מהמומחים הגדולים בעולם בתחום הזה, והוא תלמיד חכם עצום וירא שמים שאיו כמותו, וכהנה עוד רבים. לכן, אני מעדיף לקנות ממערכת מהודרת מסודרת ולא משחיטות חבורה פרטיות, שאולי שי להם הקפדה כזו או אחרת אבל מי יודע איך שוחטים…

  60. מקבל את טענתך לגבי העובדה שאנחנו חסרי נסיון ולכן אנו נאלצים לסמוך על …
    זו עובדה.

    השאלה אם ביום הדין העוון הזה נשאר עליך או עובר לזה שהכשיל אותך בזדון או בשגגה. והרי שמעתי שאכילת נבלות וטרפות ומאכלות אסורות חמור מעוון חילול שבת ואף יש למסור נפש במידת הצורך.
    זהו פה מסתכם העניין.

    מודה על תשובתך.

    נ.ב. ההוכחה לעובדה שהעוף דורס מנומקת ויורדת לרזולוציות קטנות. בנוסף שאין לאף אחד מושג מי הרבה מה עם מי וכולם נסמכים על ״כל היוצא מהטהור טהור״ כאשר בפועל יש ספק ועדויות שתומכות בספק הזה. העלון קונטרס העוף זמין להורדה ומפנה גם לסימוכין נוספים לכל המתעניין.

  61. חוששני שלא הבנת את דברי כלל!!
    אני לא מבין בזה, אבל אני סמוך ובטוח שאותם גדולי עולם האחראים על הנושא, וצריך לדעת שהאחריות על מערכות הכשרות המהודרות היא בסמכות גדולי עולם, הזכרתי את הרב אלישיב יש גם אחרים, לגביו אני יודע שהנושא הזה נדון אצלו, הם גם יראי שמים מספיק לא פחות מאיתנו כדי להבין את חומרת הענין, וגם הם בקיאים היט בנושא כדי לקבל בו הכרעות, ואם הכריעו, אני סומך עליהם כפי שאני סומך עליהם בשאר ענינים דאורייתא, שבת טהרת המשפחה נישואין וגירושין וכל דבר אחר, וכך נמסרה התורה לחכמי הדורות להכריע בענינים הללו, ובכל הדורות סמכו עם ישראל על הכרעות גדולי דורם בכל תחום.
    מה שאמרתי הוא דבר אחר מאוד חשוב:
    אני לא מבין נושא זה ואיני יכול להביע בו דעה כלל, אני כן יכול לומר בבהירות רבה, שעדיף לסמוך על גדולי הדור שיכולים ובעלי סמכות להכריע בנושא זה, ולא להדר כיכול בנקודה ספציפית זו, כי הם אקנה משחיטה שאינה בסמכותם, החששות הרבה יותר ממשיים להכשל באכילת נבלות וטריפות, כי חלק מהרבנים החראיים על חבורות אלו כבר הוכיחו שאינם מבינים כלום בדיני שחיטה וטריפות.
    ולכן לפי כללי הפסיקה, כאשר אני סומך על הרב אלישיב וכו', עשיתי בדיוק את מה שההלכה דורשת בלי כל חשש, וכל המפקפק על דברי חכמים וסמכותם הוא זה ששוגה ולא מי שסומך על דבריהם.