האם אדם הסובל מדיכאון קשה הוא שוטה?

שלום
אדם שסובל באבחנה רפואית בדיכאון פסיכוטי מטופל בבית חולים וגם בכדורים ללא הטבה הוא לא יוצא מהבית וממעט לראות אנשים נקרא כסובל מרוח רעה ודינו שוטה?

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שדינו כשוטה. הרי הוא מודע היטב למעשיו. הוא מדוכא ולכן לא איכפת לו מהרבה דברים שמעניין את הסובבים אותו, אבל ודאי שהוא מודע היטב למעשיו ודינו כבריא לכל דבר ביחס לזה כמובן. אמנם, יתכן שיש דברים שהוא ייחשב לאנוס. לדוגמא, אם מצבו אכן כה קשה, אז לגבי תפילה במנין או כל דבר אחר הקשור ליציאה מהבית לכאורה הוא אנוס.