יש מלאכים בעולם האצילות?

מה היא "אספקלריא המאירה"?
ומי הם סוגי המלאכים שנמצאים בעולם האצילות?

תשובה:

אספקרליא מאירה פירושה כעין חלון זכוכית, ובא לבטא את ההבדל בין נבואת משה שדיבר עם הקב"ה פנים בפנים, כפי שאדם רואה את חברון בחלון זכוכית, לנבואת שאר הנביאים, שהיתה כעין מראה – אספקלריא שאינה מאירה, בה בעצם אדם אינו רואה את חברו אלא בבואתו הנשקפת דרך המראה.

אין מלאכים בעולם האצילות, שם יש רק אלוקות ממש, עשר ספירות שהם בעצם בחינות והנהגות של קב"ה בכבודו ובעצמו, וכלשון הזוהר "איהו וחייוהי וגרמוהי חד בהו", כלומר האורות והכלים מתאחדים וכולן יחד אלוקות גמורה. קשה להרחיב עוד בענין למי שאינו בקי בחכמת הקבלה.

שבת שלום.