גיור – קבלת מצוות

שלום יש לי חבר הוא רוסי והוא היה חיי את חיו באוקראינה כיהודי מניח תפילין ואפילו מברך אנחנו עושים קידוש יחד והכל אך אימו לא יהודיה כל המשפחה מצד אביו יהודים עם ברית והכל חוץ ממנו
א.מה תהליך הגיור שהוא צריך לעבור?
ב.האם לאחר הגיור זה בסדר לקיים חתונה?
כרגע אנחנו חיים בארצות הברית

תשובה:

שלום רב

אין ספק שכרגע הוא גוי לכל דבר ועליו לעבור גיור אורטודוכסי במקום טוב באיזור מגוריכם. אלא שעליכם לדעת שגיור תקף רק עם קבלת מצוות מלאה, אם אין לו כוונה לקיים לאחר הגיור אורח חיים דתי, הגיור לא תופס. לכן, תחשבו עם עצמכם האם הוא מוכן לקבל זאת עליו, אם כן, מה טוב, אתם יכולים לפנות לבית דין של הRCA שהגיור שלהם מוכר גם בארץ, לא כדאי בשום אופן, לערוך גיור מפוקפק שיקשה עליכם ליישם אותו בארץ. בבוא העת הגיור שלו לא יוכר בארץ. אבל אם אינו רוצה לקיים חיים דתיים אין טעם שיתגייר, זה בלאו הכי חסר משמעות, ובאופן זה בעצם אין לכם עתיד משותף יחד, יהודיה תוכל להקים בית רק עם יהודי, עם ישראל מסר נפש על שמירת זהותו, וזהו אחד מיסודות הדת.

בהצלחה רבה ושיהיו החלטות טובות!