תשלום למטפלת

כבוד הרב שלום וברכה
בתחילת שנת הלימודים הקודמת, כשאשתי התחילה את שנת הלימודים כמורה בבית הספר חיפשנו מטפלת לתינוקת בת 3 חדשים, עד כמה שזכור לי התלבטנו בין בין שני מטפלות, לבסוף לקחתנו [כנראה לנסיון, או משהו כזה] מטפלת אחת, בחודש אלול שילמנו לה לי שעות, [לא סיכמנו איתה לכל השנה ולכן לא שילמנו לה חודש מלא לכל השנה כפי הנהוג], בחודש תשרי שילמנו לה 400 ש"ח, כפי הזכור לי גם אז לא התחלנו את החודש עם וודאות לכל השנה, ולכן לא שילמנו לה כחודש מלא אלא לפי שעות, אלא שהוספנו לה לייתר ביטחון יותר, ולאחר מכן סיכמנו איתה על כל השנה בתשלום של 750 לכל חודש [כולל ניסן ואב שבהם יש פחות שעות עבודה וכו'],
כשהיא קיבלה את הכסף בחודש תשרי היא לא אמרה דבר, אבל כעת בסוף שנה היא אומרת שבעיקרון מגיע לה על חודש תשרי חודש מלא ו'בעייתי שלא אמרתי אז בשעתו',
אציין שבמשך השנה היו כמה פעמים ששלחנו סכום לא מדוייק והיא אמרה אם צריך להוסיף או להפחית, ואילו באותו חודש היא קיבלה ולא אמרה דבר.
חשוב לי להדגיש, ייתכן שאני לא זוכר במדוייק מדוע שילמנו לה 400 ולא 750, אולי מסיבה אחרת אולי מהסיבה שכתבתי לעיל [שבחודש זה, לפחות עד סופו עדיין לא החלטנו שנשלח לה לכל השנה, ובוודאי שלא סיכמנו על זה סופית לפחות לא בתחילת החודש]. אולי מסיבה אחרת, זאת ברור לי ששלחנו לה 400 ש"ח מתוך ידיעה שלא צריך יותר [ומתוך הרגשה שזה אף יותר ממה שצריך לתת].
אין ליל שום מושג במנהגי המדינה והכרעת ההלכה בזה, אם אני צריך לשלם ע"פ דין תורה אעשה זאת בשמחה.
בכ"ר.

תשובה:

שלום רב,

התשלום הוא לפי מה שקבעתם אז, וצריך לשמוע מה היא טוענת ? מה היה הסיכום אז?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    התשובה הנ"ל בעניין המטפלת נכתבה עבורי, תודה על ההתייחסות שלכם.
    כיון שפירסתם את השאלה יחד עם שמי והטלפון שלי המופיע בסוף השאלה אבקש להסיר בדחיפות את שמי והטלפון שלי או להסיר את השאלה כולה.