שאלה לגבי יחסי אישות

כבוד הרב שלום , מתנצלת על השאלה המביכה אבל אני זקוקה לתשובה .
אני סובלת בימים אלו מבעיה ברגלי שמונעת ממני לקיים יחסי אישות עם בעלי. בעלי אמר שקרא שמותר לבעל ואשה לקיים יחסים שיביאו לסיפוקו גם אם לא מדובר בתוך האשה . האם הדבר נכון? אני אגב בהריון , הייתי שמחה לדעת האם זה אכן מותר ואם כן האם בשל מצבי הבריאותי , האם בשל ההריון או שזה דבר מותר בכלל? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

זה ממש לא פשוט. לדעת השולחן ערוך זה איסור גמור וחמור. ולדעת הרמ"א יש מצבים שניתן להקל. הספרדים פוסקים כידוע כדעת השולחן ערוך, והאשכנזים כשיטת הרמ"א. אבל כמובן שגם לפי הרמ"א זה לא פשוט, ובאופן כללי ודאי שאסור. רק אם יש מצב שלא מאפשר יחסי אישות תקינים יתכן שניתן להקל לפעמים, אבל ודאי שלא באופן גורף.