לימודי משפטים

שלום רב

אני מתעניין בלימודי משפטים כדי להיות עורך דין לצורכי פרנסה .האם מלכתחלה צריך להמנע מלכנס לתחום זה או לא. והאם זה תלוי בתחומים השונים שיש במקצוע זה (אם התשובה היא כן מה הם התחומים שהם לכתחילה)

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאין איסור ללמוד את המקצוע. אלא שיש לדעת כיצד ניתן להתפרנס ממקצוע זה בלי לעבור על איסורים. לדוגמא, עריכת חוזים, הסכמים, או ייעוץ ודאי שאין כל בעיה. ייצוג בערכאות מותר רק באופנים הבאים: שהתובע קיבל היתר מבית הדין לפנות לערכאות, או שאין סיכוי שהנתבע יסכים להתדיין בבית הדין. (במקרה כזה, למרות שיתכן שמן הראוי לבקש היתר מביה"ד. מ"מ ודאי שיש לתובע על מי לסמוך, וממילא לך לעולם לא יהיה איסור מסייע). או ייצוג בעייינים פליליים. כלומר, לייצג את האזרח מול המדינה. אבל לייצג אנשים בתביעות אזרחיות ללא היתר מבית הדין זה איסור גמור, ואסור לשתף איתם פעולה, גם אם הם ישיגו ממילא עורך דין אחר.

ראה כאן בהרחבה מה שכתבתי בנושא.

שיהיה בהצלחה