לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יש בזה איסור אונאה

אני מוכר את המוצרים שלי במחיר לעיתים בין החנויות למשל חנות מוכרת ב6 שקל דג אני מוכר ב4 ויש עוד חנות שמוכרת ב2 וחצי שקל .וגם פחות מהחנות לפעמיים . האם זה עובר על איסור מיוחד?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע במה מדובר. אבל בדרך כלל כנראה זה טווח המחירים של המוצר הזה. האיסור אונאה זה רק מעבר לטווח המחירים. כמובן יש גם הבדלים בצורת המכירות, כל זה נכלל בתימחור של המוצרים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מזה תימחור כלומר עם זה משומש הוא חדש ? הדגים בריאים לא שיש בעייה אותו הדבר גם עם פלאפונים לדוגמא מכשיר בחנות עולה 700 שקל אני מוכר משומש ב500 זה בסדר ?

  2. הפער בין חדש למשומש אמור להיות גדול יותר לטעמי, אבל אם אתה מספר הכל ללקוח, זו החלטה שלו, אין בזה טווח קבוע של מחיר. הרב המשיב התכוון,שאם כל מי שמוכר בבית מוכר בפחות זה עשוי להיות אונאה, אבל במקרה שלך שהטווח כל כך רחב זה נשמע בסדר גמור.