יחסי אישות ביום במקרה חריג

אני אישה חרדית הנמצאת בהריון ויש לנו כבר ילדים וילדות
ההריון שלי מאוד קשה כך שמשעות הצהרים עד למחרת בוקר אני במיטה יושנת.
אפילו בשבתות אני לא ניגשת לשולחן שבת
אני יודעת שזה קשה לבעלי אבל הוא השלים עם זה
השאלה שלי היא
שבנוגע ליחסי אישות אני לא מתפקדת בערבים כך שאין לנו יחסי אישות כלל
השאלה היא האם מותר לנו לקיים יחסי אישות במשך שעות היום כשאין אף אחד בבית וכשהתריסים מוגפים

אודה לכם על תשובה.

תשובה:

שלום רב,

בשו”ע סי’ רמ מבואר שאסור לשמש ביום אלא אם כן זה בית אפל. והוסיף הרמ”א שת”ח מאפיל בטליתו. וראה שם במשנה ברורה ובשער הציון שמדובר באופן שיצרו מתגבר עליו. וכבר כתבו האחרונים שהחילוק בין ת”ח לשאר האנשים הוא משום שהוא צנוע יותר. אמנם במנורת המאור נר ג’ כלל ו’ חלק ה’ פרק ג’ כתב עוד טעם לחילוק הזה משום שאין לו פנאי לזמן אחר מפני שקידת לימודו. ולפי זה היה מקום לומר שיהיה מותר בהאפלת טלית גם במקרה דנן. (אך רוב האחרונים לא הביאו את הטעם הזה).

ובכל אופן, אם ניתן להסתפק בשבת בשעות היום, זה אפשרי. בשבת כתבו שזה קל יותר משום עונג שבת. וכתב הבן איש חי שאם לא שימש בליל שבת יכול לשמש בשבת ביום. וראה עוד בשו”ת משנה הלכות ח”א סי’ קצ שהתיר כנ”ל באופן שקשה לאישה לקיים יחסי אישות בלילה שהתיר לעשות זאת ביום, עד שיסתיים אותו קושי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אין כאן התייחסות למצב של הבעל
    הרי יתכן שבמשך חודשים שבהם אין בין הזוג יחסים הדבר גורם לבעל הרהורי עבירה

    האם במקרה כזה יהיה ניתן לקיים יחסים ביום?

  2. באותו עניין רציתי לשאול
    אישתי בחודש רביעי להריונה וכמו הסיפור המופיע כאן בגלל עייפות בלילה שלה אין בנינו יחסי אישות

    לצערי הדבר גורם אצלי הרהורי עבירה שאני מנסה להסיח דעתי מהם
    תופעה כזו לא היתה לי לפני ההריון
    השאלה היא האם זה נחשב יצרו תוקפו
    האם עלי לחכות לפי הכתוב כאן לשבת ביום
    או שבשביל להחזיר את המחשבות לשפיות יש לנו אפשרות להאפיל בטלית ולשמש ביום

  3. כבוד הרב
    אני עוקב אחר הדיון
    ועדיין לא ברור לי
    התשובה כאן בצורה ברורה
    בעל ואישה שלא יכולים לקיים יחסים בלילה מהטעמים לעיל, ולבעל בעקבות כך יש הרהורי עבירה. האם אסור/מותר/חייב לשמש במשך היום כמובן באפילה אם אפשר בבקשה לציין בצורה ברורה