האם יש צורך בכשרות דבק לשיניים תותבות

האם יש צורך בבדיקת כשרות של דבק לשניים תותבות? לכאורה יש לדמותם למשחת שיניים שמעיקר הדין אין צורך בהכשר כיון שלא נועדה לבליעה או מכיון שבנדו"ד במציאות חלק מהדבק נבלע בזמן השטיפה יש לבדוק את הכשרות?

תשובה:

שלום רב,

אין לי כמובן מושג מה זה מכיל. אבל מדוע שיצטרכו לבדוק את הענין, זה אינו דרך אכילה ואפילו סברת אחשביה אין כאן, כך שאפילו אם זה מכיל משהו שאינו כשר, אין כאן איסור, שהרי מדובר בדבר שכרגע כבר נפסל מאכילת כלב.