דיבורי חול בשבת – המשך

בסד
שלום לכבוד הרב
בהמשך לשאלתי מאמש לגבי דיבורי חול בשבת
האם לספר מה היה בעבודה שלי או שואלים אותי היכן אני עובד או כמה יצא לי חשבון טלפון לשלם או כמה עולה מכשיר אביזר כול שהוא
האם זה נקרא בגדר דיבורי חול ?

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא כזה, כל דיבור לשעבר שאין לו השלכה לעתיד, כלומר לספר כמה עלה מכשיר זה או אחר, כאשר זה שמשוחח איתו אינו מעוניין לרכוש מכשיר כזה, ואין כאן אלא סיפור דברים בעלמא – מותר. אבל כל מה שנוגע לעסקים, כלומר, הוא רוצה לספר לחבר כמה עלה המכשיר כדי שחברו אולי ירצה לקנות או ימנע על ידי כך מלקנות – אסור. לספר מה היה בעבודה, או כמה יצא חשבון הטלפון – מותר.

כמובן יש לזכור תמיד שהשבת ניתנה לעונג רוחני, בדברי תורה זמירות ושיחות של בני תורה על ענינים העומדים ברומו של עולם, השקפה ויראת שמים, ובפרט בימי חודש אלול וכו' הדברים פשוטים, אנו נגענו רק בענין האסור והמותר, מחמת שאלתך האם מותר לך לשבת בשולחן כזה ואם יש למחות במשוחחים…

הטוב ביותר הוא להתכוננן לסעודה, תכין דברתורה, סיפור מעניין, נושאים לשיחה, ותנסה להסיט את השיחה לפסים טובים יותר.

בהצלחה