רמת הקושי לעבוד כדי להוציא אישור מחלה

שלום רציתי לשאול באיזה מקרה אפשר להביא אישור מחלה למעסיק, אם לדוגמה אפשר לבוא לעבודה אם מתאמצים מאד, האם חייבים לבוא או שאפשר להוציא אישור מחלה? או לדוגמה אם אני מרגיש יותר טוב אבל צריך עוד לנוח להבריא לגמרי, או חושש שאם יחזור לעבודה זה יכול להחמיר או להאריך את ההחלמה, האם אפשר להביא אישורי מחלה על מנת לנצל את ימי המחלה מהמעסיק?

תשובה:

שלום רב,

קשה להגדיר הגדרה מדויקת של רמת הקושי בעבודה. מסתבר שאם אדם סביר (לא מי שלחוץ בכסף יותר מדי ולא מי שלא לחוץ כלל) לא היה עובד עבודה כזו אם הוא היה עצמאי, הרי זה נחשב שאינו יכול לעבוד והוא רשאי להוציא אישור מחלה.