צניעות וכבוד הבעל

שלום רב! בעלי ואני שומרי תורה ומצוות, מקורבים לחסידות ברסלב, ובאופן כללי משתדלים להתחזק בצניעות ובמידות טובות. לאחרונה בעלי רמז לי שהיה שמח לו אגזוז את שערי לתספורת קצרה ונערית ואף אצבע את שערי לצבע ״משוגע״, כמו ירוק או סגול, אענוד עגילים נעריים, אשים כיסוי ראש פחות ״כבד״ וכד׳. מצד אחד, אני מעוניינת לכבד את בקשתו של בעלי ולהלך בתאוות ליבו. מצד שני, בספרי הצניעות שאני לומדת ההנחיות לאישה הן הפוכות, ומכוונות לפשטות וצניעות בהופעה החיצונית. למי עלי להקשיב – לרצונו של בעלי או לדעתם של גדולי התורה? האם ישנה דרך לישב בין שתי הגישות?

תשובה:

שלום רב,

כל עוד בקשתו אינה חורגת מעקרונות ההלכה, בהחלט ראוי לעשות מה שהבעל רוצה. אם השיער מכוסה כדבעי, אין איסור לצבוע להסתפר כפי שהוא היה רוצה. נכון, הספרים שאת קוראת מראים כיוון קצת שונה… אבל את צריכה לדעת שאולי זוהי השאיפה או הכיוון, שאת צריכה להגיע אליו. אולם אם הבעל רוצה ודאי שצריך וגם כדאי לעשות את מה שהוא מבקש למען קיום השלום והאחווה ביניכם.

הרבה הצלחה