להשתמש בכרטיס רב-קו של חבר סטודנט

האם מותר למי שאינו סטודנט להשתמש בכרטיס סטודנט לאוטובוס
והם בני אותה משפחה
האם יש בזה וזה נקרא גזל
או שסה"כ משתמש עכשיו במקום שאחותו תשתמש שגם כך לא צריכה את זה עכשיו [האם זה כמו חופשי חודשי שמותר לקחת גם למי שזה לא שלו פרטי או שאסור או שיש הבדל בין המקרים]
ואם כן אולי מותר לגנוב מהמדינה
והאם אגד זה בכלל נקרא מהמדינה?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מבין את השאלה. אינך יודע שכתוב בתורה לא תגנובו?

ברור שאסור להשתמש בכרטיס רב-קו אישי שאינו שלך, כל שכן כאשר יש ברב-קו זה הנחה שאינך זכאי לה. אסור להשתמש בכרטיס חודשי חופשי של אדם אחר. מה שלכאורה מותר הוא להשתמש בחופשי יומי או חופשי שבועי של חבר המוטען על גבי כרטיס רב-קו אנונימי.