הנחת כלי כתיבה על ספר קודש

ראיתי רבים שלאחר שיעור הגמרא וכדו' מניחים את הגמרא במקומה שעליה מחברת חידושי התורה וכלי הכתיבה שלהם. האם יש סימוכין למנהגם?

תשובה:

שלום רב

לגבי המחברת, כיון שכבר כתוב בה דברי תורה יש להקל, אבל את כלי הכתיבה אסור להניח על הגמרא. חידוש גדול כתב בס’ גנזי הקודש פרק ג הערה נג בשם הגר”נ קרליץ, שאם מניח עט לצורך לימודו בתוך ספר אין בכך איסור, אבל כאן הם מניחים לצורך שמירה בעלמא וזה ודאי אסור..