הזכרת שם עבודה זרה

אם יש תרגילים התעמלות זה נראה שהם מזכירים את השם של ע"ז שלהם. אם משנים השם לכביכול זה מותר

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה לערוך תרגילים כאלה ואחרים. זה אך ורק למטרת התעמלות. אולם בפסוק כתוב "וְשֵׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים לֹא תַזְכִּירוּ לֹא יִשָּׁמַע עַל פִּיךָ" (שמות, פכ"ג פסוק יג). ורש"י הביא שם: שלא יאמר לו שמור לי בצד עבודה זרה פלונית או תעמוד עמי ביום עבודה זרה פלונית". כלומר,  אסור להזכיר שם של עבודה זרה. לכן גם עדיף שלא לומר לעמוד באופן של צלב, והכביכול כאן לא יעזור.