שוכר המבקש פיצוי בגין רטיבויות

השוכר ביקש פיצוי בגין רטיבויות בתקופה מסויימת בדירה והחליטו

השוכר ביקש פיצוי בגין רטיבויות בתקופה מסויימת בדירה והחליטו השוכר והמשכיר להתייעץ עם רב ובפועל לא הספיקו להתייעץ והשוכר שילם דמי שכירות מלאים וכשבאו להיפרד נזכר השוכר לבקש הפיצוי והמשכיר טען שבתורת פיצוי לא העלה את שכר הדירה בשלש השנים האחרונות כמקובל והיה בטוח שהנושא נמחל ילמדונו רבותינו עם מי הדין ובמידה שמגיע פיצוי לשוכר כיצד מחשבים הפיצוי.

תשובה:

שלום רב,

קשה להשיב על שאלה כזאת בלי להתרשם מהדירה וממידת הרטיבות, גם לא צוין בשאלה אם היתה אפשרות למשכיר למנוע את רטיבות זו.

באופן עקרוני על פי המנהג כשהמשכיר עיכב תיקון יש לפצות את השוכר ומה שהשוכר לא קיזז מלבדו אינו נחשב למחילה ומכיוון שהמשכיר לא הודיע לשוכר על כוונתו לעלות את שכר הדירה השארת שכר הדירה כפי שהיה אינו נחשב פיצוי

השוכר והמשכיר להתייעץ עם רב ובפועל לא הספיקו להתייעץ והשוכר שילם דמי שכירות מלאים וכשבאו להיפרד נזכר השוכר לבקש הפיצוי והמשכיר טען שבתורת פיצוי לא העלה את שכר הדירה בשלש השנים האחרונות כמקובל והיה בטוח שהנושא נמחל ילמדונו רבותינו עם מי הדין ובמידה שמגיע פיצוי לשוכר כיצד מחשבים הפיצוי